avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... conducere sub influenta alcoolui
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

conducere sub influenta alcoolui

Buna seara!
As avea nevoie de un mic ajutor.am ramas fara permis pentru ca am condus masina dupa ce am consumat alcool, respectiv aproape 2 beri si un deget(20ml) de coniac cu mult suc. pana acum dispun de urmatoarele date : la fiola : 0.49 iar la IML prima proba: 0.9, a 2-a 0.75.Nu am antecedente penale iar cand am fost oprit nu m-am impotrivit de nici un fel, ci doar mi-am recunoscut fapta(oricum nu aveam ce face) si am urmat demersurile necesare. Astea s-au intamplat in decursul a 7 luni, "deosebitul eveniment s-a produs in luna mai 2008.
1. Avand in vedere ca stateam la cca. 3 km de locuinta si am condus cel mult 1 km si eram singur in masina, la ce m-as putea asteapta in condiitile astea?(stiu ca s-a mai discutat)
2. Mi s-a dat o sugestie de a aduce 2-3 caracterizari/recomandari vis-a-vis de mine;Imi poate da cineva detali despre cum ar trebui sa arate, ca nu prea am idee?!
Va multumesc anticipat!
PS va rog sa nu imi aduceti mustrari, ca mi le-am luat eu si inca nu imi pot ierta treaba asta.daca mai e nevoie de alte detalii va rog cereti!
Cel mai recent răspuns: Amaru01 , utilizator 23:15, 3 Mai 2010
domnule avocat din momentul in care au fost scoase numere provizorii la masina,aceasta apare in evidenta politiei,in caz de ceva politia poate indentifica masina si propietarul normal nu sunt numere false,chiar si procuroarea care m-a audiat a recunoscut ca incadrarea faptei nu este chiar corecta si din aceasta cauza majoritatea procurorilor finalizeaza dosarul cu amenda administrativa.
Cititi mai atent alineatul 4... acolo spune "retrase" nu "false"... ca fapta in concret nu prezinta un grad de pericol social suficient ptr. a constitui infractiune si se se da amenda administrativa e alta discutie, dar cel putin teoretic infractiunea exista (daca nu exista infractiunea nu era temei nici ptr. amenda administrativa).
Ultima modificare: Marți, 10 Martie 2009
Attila-Arpad Dombi, Avocat
othellox a scris:

Cititi mai atent alineatul 4... acolo spune "retrase" nu "false"... ca fapta in concret nu prezinta un grad de pericol social suficient ptr. a constitui infractiune si se se da amenda administrativa e alta discutie, dar cel putin teoretic infractiunea exista (daca nu exista infractiunea nu era temei nici ptr. amenda administrativa).


Domnule avocat cand esti prins la volanul unei masini cu nr expirate ti se intocmeste dosar penal conf. art.85 al.1 si.2 nu al.4.Deci se considera ca aveai nr. fals(emis de politie).
Buna ziua.
Am si eu o nelamurire. As dori sa stiu daca se mai poate face ceva pentru suspendarea pedepsei, in cazul in care am primit urmatoarea sentinta: Condamnă inculpatul pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală prevăzută de art 87 alin 1 din OUG 195/2002 republicată, la pedeapsa de 1(un) an închisoare. Interzice inculpatului exercitarea drepturilor prev de art 64 alin 1 lit a teza a IIa şi lit b Cod pen în condiţiile şi pe durata prevăzută de art 74 alin 2 Cod pen. Constată că inculpatul a fost asistat de apărător ales în faza de urmărire penală. Dispune plata din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul de Avocaţi Bacău a onorariului apărător oficiu, în cuantum de 200 lei, pentru avocat I.C, pentru apărare în faza de judecată, etapa judecării cauzei în primă instanţă. În temeiul art 191 alin 1 Cdo pr pen obligă inculpatul la plata sumei de 400 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat, în care se include şi onorariu apărător oficiu. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Soluţionată şi pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 10.03.2009.
Va multumesc.
Te rog sa ne dai mai multe detalii despre caz,ai avut ceva pedeapsa cu suspendare inainte,sau atecedente penale,din ce cunosc eu esti primul care risca puscaria pentru conducere in stare de ebrietate daca nu ai cazier.Ce alcoolemie ai avut,ai avut accident cu victime sau care este agravarea situatiei de ai primit cu executare?

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere cosmin_nasu cosmin_nasu am fost oprit in trafic de politia rutiera am fost testat cu aparatul etilotest acesta indicand valoarea de 0,46 alcool pur in aerul expirat apoi am fost ... (vezi toată discuția)
Amenda administrativa dupa consum de alcool axelcnva axelcnva Care sunt sansele sa primesc amenda administrativa in instanta in cazul in care am avut alcoolemie 0,67 in aer si 1,18 in sange ? (vezi toată discuția)
Accident sofer baut si victima,ce ne asteapta de la judecator? jianu00000 jianu00000 tatal meu a avut un accident,a avut o alcoolemie de 1,09 in aerul expirat,a mers de bunavoie la analize s-a inteles cu celalalt sofer ca nu va depune plangere ... (vezi toată discuția)