avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... conducere sub influenta alcoolui
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

conducere sub influenta alcoolui

Buna seara!
As avea nevoie de un mic ajutor.am ramas fara permis pentru ca am condus masina dupa ce am consumat alcool, respectiv aproape 2 beri si un deget(20ml) de coniac cu mult suc. pana acum dispun de urmatoarele date : la fiola : 0.49 iar la IML prima proba: 0.9, a 2-a 0.75.Nu am antecedente penale iar cand am fost oprit nu m-am impotrivit de nici un fel, ci doar mi-am recunoscut fapta(oricum nu aveam ce face) si am urmat demersurile necesare. Astea s-au intamplat in decursul a 7 luni, "deosebitul eveniment s-a produs in luna mai 2008.
1. Avand in vedere ca stateam la cca. 3 km de locuinta si am condus cel mult 1 km si eram singur in masina, la ce m-as putea asteapta in condiitile astea?(stiu ca s-a mai discutat)
2. Mi s-a dat o sugestie de a aduce 2-3 caracterizari/recomandari vis-a-vis de mine;Imi poate da cineva detali despre cum ar trebui sa arate, ca nu prea am idee?!
Va multumesc anticipat!
PS va rog sa nu imi aduceti mustrari, ca mi le-am luat eu si inca nu imi pot ierta treaba asta.daca mai e nevoie de alte detalii va rog cereti!
Cel mai recent răspuns: Amaru01 , utilizator 23:15, 3 Mai 2010
Salut tuturor am si eu o intrebare , Ma puteti ajuta ? Care ati mai intimpinat la fel .Alcool la volan , alcolemia 0,81,5 calculata de IML 1,15 am avut avocat de la inceput ,am ajuns in instanta pe 17 martie prima infatisare .La ce sa ma astept?Se da sentinta din prima? La ce costuri (EURO )sa ma astept ?Precizez am dat la AVOCAT 700 lei ca am fost cu el pe politie parchet pentru audieri . Multumesc anticipat. Am sperat la NUP.Nu am mai avut nici o amenda in viata mea /
Ultima modificare: Joi, 12 Martie 2009
iftimiciuc vasile, utilizator
Daca alcolemia este corecta,cred ca va asteapta o pedeapsa cu suspendare.Cred ca acest lucru vi la sugerat si avocatul .
rares85 a scris:

Te rog sa ne dai mai multe detalii despre caz,ai avut ceva pedeapsa cu suspendare inainte,sau atecedente penale,din ce cunosc eu esti primul care risca puscaria pentru conducere in stare de ebrietate daca nu ai cazier.Ce alcoolemie ai avut,ai avut accident cu victime sau care este agravarea situatiei de ai primit cu executare?



Precizez ca n-am mai avut antecedente penale iar alcoolemia era de 0,66 in aerul expirat.N-a fost nici un accident ,victime nici atat.Doar am fost oprit pentru ca aveam farurile din spate stinse si au constatat ca eram baut.
:offtopic:
filipstelian a scris:

var mai trebui si o recomandare de la Partid=D>



ce mam mai ras





In primul rand cu ce s-au recoltat probele de sange? Seringa sterila (trusa...) Se poate scapa si pe procedura...

Daca avocatul se pricepe puteti spera la achitare. Cea mai mare probabilitate este insa de pedeapsa cu suspendare (cel putin in prima instanta)
Buna ziua am o intrebare pentru cei care ma pot ajuta.Sa povestesc pe scurt ce s-a intamplat..in seara de 22 noiembrie 2008 am fost la o petrecere cu niste prieteni..unul din ei s-a imbatat foarte tare si a disparut de la acea petrecere ulterior apeland numarul meu de telefon si zicandu-mi ca este undeva intr-un parc si ca vrea sa isi taie venele si ca daca nu vin repede sa il ajut o va face..fiind sub influenta alcoolului si din dorinta de a-mi ajuta un prieten, la indemnul acestuia am luat masina sa personala si am pornit in cautarea lui,care a durat f putin pentru ca am scapat masina de sub control si am intrat intr-un gard..alcoolemia a iesit 0.75 in sange dupa contestatii si in ziua de 28.09.09 am primit Rezolutia de scoatere de sub urmarire penala..asadar am mers astazi la politia rutiera si am cerut informatii despre ceea ce urmeaza sa fac in continuare..mi s-a spus ca trebuie sa completez o cerere pe o foaie alba si sa atasez alte copii dupa dovezi etc..nu am inteles mare lucru deoarece persoana care mi-a explicat facea 2 lucruri in acelasi timp si vorbea foarte repede (daca stie cineva exact ce trebuie sa fac astept niste indrumari mai clare va rog).Am inteles ca va trebui sa mai stau 90 de zile dupa ce depun aceasta cerere dar nu mi se pare normal deoarece stau de 11 luni aproape fara permis si abia dupa o perioada atat de lunga a venit aceasta rezolutie ..iar eu trebuie sa mai stau 3 luni acum..se poate face ceva in sensul acesta?ceva indrumari?..va multumesc anticipat..am uitat sa precizez cu politia am colaborat fara probleme nu m-am opus nici unei cereri din partea agentilor..
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2009
yosez, utilizator

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere cosmin_nasu cosmin_nasu am fost oprit in trafic de politia rutiera am fost testat cu aparatul etilotest acesta indicand valoarea de 0,46 alcool pur in aerul expirat apoi am fost ... (vezi toată discuția)
Amenda administrativa dupa consum de alcool axelcnva axelcnva Care sunt sansele sa primesc amenda administrativa in instanta in cazul in care am avut alcoolemie 0,67 in aer si 1,18 in sange ? (vezi toată discuția)
Accident sofer baut si victima,ce ne asteapta de la judecator? jianu00000 jianu00000 tatal meu a avut un accident,a avut o alcoolemie de 1,09 in aerul expirat,a mers de bunavoie la analize s-a inteles cu celalalt sofer ca nu va depune plangere ... (vezi toată discuția)