avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme Sistemul Bologna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme Sistemul Bologna

Stie cineva in ce lege scrie ca licentiatii ciclului I de studii universitare(cei care au terminat facultatea cu 3 ani), potrivit sistemului de la bologna, nu pot sa ocupe functii de conducere decat in cazul in care au obtinut si un master in domeniul in care vor sa promoveze? #-o Comentarii pe subiect am gasit o groaza dar baza legala nu o gasesc ... Daca stie cineva sa precizeze legea. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 16:21, 31 Decembrie 2008
adelaida_07 a scris:

Aptitudini de lider si simt organizatoric poti avea si fara studii superioare. Simpla absolvire a masteratului nu te recomada ca sef iar lipsa lui nu te face incompatibil.

O opinie cu care sunt de acord! :)
Sunt de acord cu opinia dvs insa este o parere personala a dumneavoastra ...si Traian Basescu a ajuns presedintele Romaniei si a absolvit academia navala. Sunt destule exemple in viata reala care sa contrazica faptul ca nu-ti trebuie studii care sa ateste aptitudinile de leader insa nu am vazut nici unul care sa fie angajat in vreun astfel de post si aici ma refer la functiile de manager, sef departament, sef serviciu, sef birou... Tot ca o parere personala ... Nu stiu ce angajat care a terminat facultatea pe sistemul vechi ar dori sa aiba un sef care a terminat facultatea in 3 ani? ... Ce aptitudini dobandeste un absolvent pe parcursul a 3 ani de facultate? La ce mai foloseste masterul daca poti sa ocupi functii de conducere doar cu diploma de licenta ciclul I ? ... Va rog sa nu-mi dati exemple din firme mici unde totul se bazeaza pe aptitudini personale si nu pe studii finalizate ... Dati-mi exemple de companii nationale in care pe oricare din functiile de conducere(manageri, sefi departamente, sefi birouri, sefi servicii) sunt angajati oameni fara studii corespunzatoare. Ma indoiesc ca ar exista in vreo astfel de companie vreun manager sau sef de departament care sa nu aiba studii de specialitate(master). Si inca o completare ... aptitudinile de leader nu demonstreaza faptul ca un angajat are cunostinte temeinice specifice functiei de conducere pe care vrea sa o ocupe. Fara o documentare temeinica specifica domeniului de activitate nu poate dovedi ca este capabil sa ocupe functia.
Si inca o completare ... aptitudinile de leader nu demonstreaza faptul ca un angajat are cunostinte temeinice specifice functiei de conducere pe care vrea sa o ocupe. Fara o documentare temeinica specifica domeniului de activitate nu poate dovedi ca este capabil sa ocupe functia.

Daaa, cu certitudine!

Toate institutiile publice, in special ministerele, sunt pline de sefi, directori executivi, directori generali, secretari si subsecretari de stat care sunt extrem de bine pregatiti profesional si, evident, au si diploma de master, diploma pe care nu au dat niciun ban! :rofl:

Ma scuzati ca sunt indiscreta, dar traiti in Romania?
Probabil ca, d-na care a deschis subiectul vrea sa avanseze in functie prin recomandare proprie, nu prin pile, sau persoane care sa o propuna.
Vrea sa mai creada totusi ca pe propiriile forte, pregatire profesionala, cunostinte si aptitudini, poate sa ocupe un post mai bun.
De ce sa inoculam ideea ca doar pe pile se poate avansa in tara asta ? :(
Cand vom ajunge la stadiul sa avem oameni competenti si pregatiti pe posturile de conducere?
Cum sa promovam sloganul "postul si prostul"? Deaceea tara asta nu va evolua .........

P.s. Prietena mea de la finante, trebuie sa faca master in management pentru a putea ocupa functia de sef serviciu, asta e sigur. Cum o fi in alte institutii, nu stiu...poate pe pile, cine are gura mare....
Ultima modificare: Marți, 23 Decembrie 2008
Doina Elena, Consultant resurse umane
:offtopic:
Cum in Romania poti face un master in alt domeniu decat cel in care esti licentiat si cum durata acestuia este de 2 ani cu o prezenta de 14 ore pe saptamana, parerea mea este ca acesta nu ofera prea mare pregatire profesionala .
Cat priveste orgoliul de a nu fi condus de o persoana care are doar 3 ani de facultate dupa ce tu te-ai spetit mai mult nu il vad decat ca un consum de energie inutil.
Pentru ca vin sarbatorile priviti mai senini nedreptatile inerente.
legile lui Murphy:
*Cei ce au - primesc.Cei ce pot - fac.Cei ce nu pot - ii invata pe altii.Cei ce nu-i pot invata pe altii - administreaza.

*Oricine poate lua o decizie daca are suficiente informatii.Un manager bun poate lua o decizie fara a avea informatii suficiente.Un manager perfect poate lua o decizie fara a avea nici un fel de informatii.
*Recrutarea personalului inseamna de multe ori triumful sperantei fata de experienta.

Ultima modificare: Marți, 23 Decembrie 2008
adelaida_07, utilizator

Alte discuții în legătură

Dosar candidatura concurs functionar public primarie AlinMandrica AlinMandrica Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati cu niste sfaturi, raspunsuri referitoare la urmatoarea problema de care ma \"lovesc\": de curand am aplicat pentru un ... (vezi toată discuția)
Studii universitare de licenta cu diploma cerute la posturi bugetare 9lucia 9lucia am terminat Facultatea de stiinte politice si administrative Babes-Bolyai, 3 ani la zi si mi-am luat licenta. Sunt interesata daca studiile mele sunt bune sau ... (vezi toată discuția)
Criterii de eligibilitate pentru ocuparea unei functii publice de conducere laura-ioana laura-ioana Buna seara! in situatia unor studii universitare de lunga durata, finalizate in 2006 cu titlul de Economist licentiat, mai este necesar master sau studii ... (vezi toată discuția)