Buna ziua. Am o nelamurire si sper sa ma poata ajuta cineva. Detin un apartament si pe scara unde locuiesc vreau sa ma racordez la gaze. Am vorbit cu o firma si mi-a dat un tabel in care sa trec fiecare locatar si sa imi semneze. Firma mi-a zis ca imi trebuie 51% din semnaturi din scara. Am vorbit cu administratorul scarii si el mi-a zis ca nu, este gresit, imi trebuie 80%. Poate cineva sa ma lamureasca?
Multumesc pentru raspuns.
Intrebarea mea era legata de fapt de protectia mea ca investitor daca aceasta coloana va deveni proprietatea asociatiei, insa asociatia nu imi plateste contravaloarea acesteia (daca se va intampla asta).
Se poate bransa cineva la coloana devenita proprietatea asociatiei daca nu imi plateste cota parte din investitie?
Trebuie sa va dezamagesc pentru ca dumneavoastra ati facut o cheltuiala si nu o investitie.
O sa puteti sa va recuperati aceasta cheltuiala in doua moduri: ori direct de la fiecare proprietar cand va solicita acordul ori de la asociatia de propretari, asa cum am explicat.
Alta solutie eu nu am, poate altcineva.
Daca, totusi ati realizat acea instalatie ca o investitie, ceea ce inseamana ca prin realizarea acesteia, ati plasat o suma de bani care sa va aduca un profit, o sa fiti dezamagit de cat de mic va fi profitul (poate chiar pierdere) si cate necazuri o sa aveti cu vecinii dumneavoastra care va vor reprosa ca vreti sa va imbogatiti pe spinarea lor...
Asa ca, luati-va gandul de la investitie si incercati sa va recuperati doar cheltuiala cat mai repede.
Coloana gaz
rosuione
Buna seara, locuiesc la bloc si unul dintre vecini a suportat toate cheltuielile pentru aducerea instalatiei de gaz pana la scara si pe scara, pana la etajul ... (vezi toată discuția)