avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul de a sta cu copilul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul de a sta cu copilul

Buna seara .in urma procesului ,am primit dreptul de a vizita copilul la domiciliul mamei ....din pacate nu sunt lasat ,de catre mama ,de a avea o relatie cu copilul ,majoritatea timpului fiind in bratele ei ...ea considerand ca dreptul la vizita este de a sta si a privi ....Intrebarea mea este ,de la ce varsta, a copilului ,pot avea dreptul de sta cu copilul fara prezenta mamei sau eventual sa l pot lua acasa? Va multumesc!!!!
...ea a declarat apel .....care inca nu am primit citatia dar am inteles ca va avea un termen cam lung
Cel mai devreme la toamna, numai ca puteati declara si dvs apel daca mai erati in termen, in ideea de a se preciza mai clar modalitatea de desfasurare a programului de vizitare, cu luarea copilului de la domiciliul mamai si aducerea lui la acelasi domiciliu.
Solicitati instantei de fond sa faca aceasta precizare printr-o cerere intemeiata pe disp art.281 indice 1 Cpc in sensul de a lamuri exact intelesul si intinderea dispozitivului hotararii.
gerberga a scris:

Daca relatiile nu se imbunatatesc, de la 1 sept.2012 va intra in vigoare Noul Cod de Procedura Civila care pentru prima data reglementeaza Executarea hotararilor judecatoresti referitoare la minori.

Poate ca ar fi bine sa luati in considerare si aceasta sectiune:

Conform Legii 134/2010, Sectiunea 2 - Executarea hotararilor judecatoresti referitoare la minori, Domeniul de aplicare, Regulile speciale de executare Art. 899
(4) Nu este permis niciunei persoane sa bruscheze minorul sau sa exercite presiuni asupra lui pentru a se realiza executarea.

Este foarte importanta si apara copiii de abuzul adultilor care cred ca numai ei au dreptate. Nimeni inseamna: nici executorul, nici mama, nici tatal, nici protectia copilului. Daca copilul vrea in bratele mamei, acolo va sta, pana va decide sa coboare si sa plece cu celalalt parinte.

..multumes pt raspuns ...si sunt deacord in totalitate ,numai ca ,copilul ,probabil , ar sta si fara mama ,mai ales in parc ( cu mine )cu alti copii ...problema e ca vine mama dupa copil,si ii atrage atentia copilului ....cand sta la mine in brate mai mult de 3-4 minute ,se face ca ii aranjeaza hainutele ,ca o sterge,gaseste ea ceva incat sa intinda ambele maini asupra copilului ....si bineinteles ,copilul crede ca vrea sa o ia in brate si asta cere si asta se intampla....pe o parte ,ma amuza ,,teatrul'' ei pe de alta parte ma intristeaza ...stiind ca este un copil ,,sufocat ''...
din pacate sunt multe probleme care nu le pot demonstra ,dar sper ca timpul sa le rezolve cat mai repede ....va multumesc !!!.
Va intristati degeaba, este o reactie normala a copilului sa fie mai mult atasat de mama, este pur si simplu in firea lucrurilor. Nu va disputati acest capitol cu mama, pentru ca copilul va va sanctiona, sa nu credeti ca nu intelege tot, oricat ar fi de mic. Aveti rabdare si dragoste. Si dragostea o simte copilul, aici nu-l poate minti nimeni. Un copil stie intotdeauna cine il iubeste cu adevarat si cine vrea doar sa-l foloseasca intr-o batalie cu miza de orgoliu.

Alte discuții în legătură

Program vizitare minor 13Florin 13Florin In urma sentintei actiunii judecatoresti de divort ,am obtinut dreptul de a vizita si de a lua acasa copilul minor insa mama minorului imi refuza dreptul de ... (vezi toată discuția)
Procedura 912 cpc ContSters257745 ContSters257745 buna ziua! are cineva experienta in derularea procedurilor cf art 912 cpc in cazul refuzului minorului de a respecta dreptul la vizita? Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Ce consemneaza executorul judecatoresc in procesul-verbal cand canstata ca minorul refuza sa mearga la parintele creditor? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Executorul consemneaza toate detaliile sau doar ce vrea el? Ma refer daca consemneaza tot ceea ce se intampla cu ocazia executarii silite, pana si la cel ... (vezi toată discuția)