Prin solutia Curtii de Apel a fost anulata decizia de concediere si obligat angajatorul sa mi plateasca ore suplimentare ,ore de noapte,zile de repaus saptamanal si sarbatori legale evidentiate de expertul contabil ca fiind achitate prin calcularea sporurilor la salariu.Dispozitivul hotararii enumera si aceste ore asa cum reies din raportul de expertiza contabila dar avocatul societatii m a notificat ca tot eu sa le pun la dispozitie un centralizator al orelor evidentiate de expertiza contabila la care nu au avut obiectiuni....
Tinand cont de faptul ca firma a facut cerere de revizuire a solutiei data de Curtea de apel,pot continua demersurile privind reintegrarea si plata drepturilor salariale?
Ca urmare a notificarii trimise angajatorului prin care solicit reintegrarea si plata drepturilor banesti in termenul legal,sunt invitat de catre avocatul societatii la cabinetul sau de avocatura din Bucuresti ,in vederea initierii demersurilor premergatoare reintegrariii ,informandu ma totodata ca administratorul firmei se afla in CO si nu poate dispune reintegrarea.
Mi se solicita copia legalizata a hotararii judecatoresti,si calculul drepturilor banesti dispuse de instanta.
Eu sunt din provincie iar punctul de lucru al angajatorului se afla in aproprierea localitatii mele de domiciliu,si nu pot raspunde solicitarii avocatului fara cheluieli suolimentare.
Ce demersuri se pot face in vederea reintegrarii?N ar fi fost mai simplu sa mi comunice data prezentarii la lucru?
Codul muncii:
Art. 261
Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
Art. 262
Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind reintegrarea în muncă a unui salariat constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 1 an sau cu amendă.
Nu prea mai aveti ce sa faceti, intrucat ati depus deja o solicitare pentru punerea in executare a hotararii judecatoresti ...
Am trimis solicitarea in 06.07 si a ajuns in 12.06.2012,ma incadrez in termenul legal pt depunerea unei plangeri penale.Ma puteti ajuta cu un model de plangere in cazul meu?
Multumesc mult sunteti de mare ajutor!
am primit o adresa de la avocatul angajatorului prin care sunt informat ca a fost emisa decizia de reintegrare pe care mi o comunica anexat dar la adresa nu este anexata nici o decizie de reintegrare:OAsa ca am trimis un mail d lui avocat prin care solicit sa mi comunice date reintegrariiPrecizez ca acasta adresa nu are nr de inregistrare si nici antetul firmei.
Pot solicita itm ului informatii despre decizia de reintegrare?
Proces
valentinatudorascu
sunt in litigiu cu c.f.r.s.a.,am castigat si s-a dat hotarare definitiva si irevocabila pt castigarea tuturor drepturilor banesti,care este urmatorul pas pe ... (vezi toată discuția)