avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Efractie ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Efractie ?

Un locatar al unui bloc ocupa fara forme legale o boxa de beci timp de 30 de ani .Cu toate ca acel locatar are boxa plina de diferite lucruri, un alt locatar sparge lacatul si ocupa el aceasta boxa .Este infractiune ?
Cel mai recent răspuns: Cretu Jan Marian , utilizator 08:28, 19 Iunie 2022
Google:


Capitolul IV
INFRACŢIUNI CONTRA DEMNITÃŢII

Art. 216

Însuşirea bunului găsit

Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut, sau de a dispune de acel bun ca de al său, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare în posesia făptuitorului.
Ultima modificare: Joi, 14 Iunie 2012
grandanat, utilizator
Multumes.
O sa tin cont de asta cand voi gasi bani pe strada....:)

Cat despre bunuri lasate de izbeliste pe holurile blocului sau prin subsoluri, doar-doar s-o indura cineva sa si le insuseasca, depuse acolo de vreun proprietar indolent sau nesimtit de-a binelea, Codul Penal ne face o favoare indemnandu-ne sa ne acoperim de gunoaie si sa pasim prin spatiul comun pe "papainoage".... :)
Situatia sta cam asa :
La demisolul blocului, acum vreo 30 de ani , au fost 6 camere locuite, proprietatea RIAL.
4 din aceste camere au fost cumparate de locatarii care le ocupau. Din celelalte 2 camere s-au mutat locatarii si acestea au ramas libere. Aceste 2 camere au fost ocupate ( nu stiu cum , se pare ca fara acte , dar cu acordul tacit ani de zile al restului de locatari ) de 4 locatari de la etajele superioare ( sa ii numim X, Y, Z, W. ). Au impartit ambele camere in ½ cu cate un zid si si-au facut 4 beciuri ( locatarii X SI Y intr-o camera si locatarii Y si W in cealalta camera ). Acum vreo 15 ani locatarul W s-a mutat la alta adresa in acelasi oras fara sa vanda apartamentul in care locuia la etaj . In momentul cand s-a mutat , a incasat niste bani ( fara martori sau ceva scris ) de la un alt locatar ( A ) si i-a lasat acestuia beciul .
Intre timp locatarul A a decedat , in locul sau ramamand fiul acestuia ( Af ) . Acesta a folosit acest ”beci” in continuare multi ani......De curand a decedat si locatarul W si fiul acestuia a vandut apartamentul de la etaj . Noul locatar (Wn ) cu toate ca nu are acte pe „ beci „ i-a pus in vedere locatarului Af sa paraseasca locatia . La amenintat pe locatarul Af ca daca nu paraseste locatia ( beciul ) ii va sparge usa , ii va arunca lucrurile afara si il va ocupa el . Locatarul Af locuieste chiar deasupra celor 2 camere transformate in beciuri iar locatarul Wn in oglinda . Ce este de facut in aceasta situatie ?
P.S. Nu am avut niciodata si nu avem asociatie de locatari sau proprietari.
Ultima modificare: Vineri, 15 Iunie 2012
mancipri, utilizator
In cazul acesa va ramane procesul in instanta unde, evident, va trebui sa dovediti cu acte de proprietate sau contracte de inchiriere ca acele spatii au un statut juridic clar.
Daca nu, va ramane legea "codrului".
Am fost la cartea funciara. Initial la demisol apar apartamentele 1,2,3,4,5,6, formate fiecare din cate una camera . Pe pagina urmatoare rubrica demisolului este stearsa cu corectorul si peste sunt inscrise doar doar ap. 3,4 si 5 iar ap. 6 a devenit ap.4A. Apartamenele 1 si 2 (unde vecinii si-au facut beciuri ) au disparut pur si simplu din cartea funciara......Ce este de facut ?

Alte discuții în legătură

Am un vecin care are doua apartamente, unul care este la demisol ... Cretu Jan Marian Cretu Jan Marian Am un vecin care are doua apartamente, unul care este la demisol si un altul la parter, cel de sub mine (eu stau la etajul 1). Vecinul locuia anterior la ... (vezi toată discuția)
Infracțiuni motivate de ură Cretu Jan Marian Cretu Jan Marian Infracțiunile motivate de ură, (cu dovezi), unde se reclamă?! Exemplu real: Prejudecățile unor vecinii în legătură cu dizabilitatea mea, șantajul din ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie? suzanatrandafirescu suzanatrandafirescu Buna ziua. Locuiesc intr-o vila formata din 4 apartamente si spatiile comune aferente. Casa a fost nationalizata iar in anul 1997 am trecut de la statutul de ... (vezi toată discuția)