avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... buletin facut la adresa mea fara consimtamantul meu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

buletin facut la adresa mea fara consimtamantul meu

Buna ziua,
as dori sa stiou unde se pot face reclamatii impotriva celor care isi scot buletine pe o adresa fara a fii luati in spatiu de catre propietarul locuintei?
Nu puteati obtine informatii de la Evidenta Populatiei (primarie, cum ziceti dvs.) referitor la domiciliul dumnealui - sunt date cu caracter personal si legea nu permite furnizarea lor tertilor.
Postasul de asemenea nu avea dreptul sa va spuna, insa e alta discutie.

Poate are carte de identitate provizorie, valabila maxim un an. Cartile provizorii se elibereaza si in lipsa actului doveditor al proprietatii sau al consimtamantului proprietarului.

Sunteti unicul proprietar al imobilului, dumnealui nu are nicio cota parte din acesta? Daca are, nu avea nevoie de consimtamantul dvs.
Sunt unicul propietar al imobilului,si nu nu are carte provizorie
intrebarea mea este unde pot reclama acest fapt pentru ca eu nu accept sa traiesc '' intr-un sat fara caini''
unde pot reclama in afara seciei de politie din orasul meu .....pentru ca aici sunt sigura ca nu am nici o sansa....
Ultima modificare: Marți, 19 Iunie 2012
Ares-3, moderator
La Serviciul Evidenta Persoanelor, insa nu o sa puteti obtine anularea cartii de identitatea ci, cel mult, o sanctionare a celui care a preluat actele - daca reclamatia dvs. se dovedeste a fi intemeiata.

Anularea cartii de identitate se obtine doar in urma unei actiuni de evacuare promovata in instanta si pusa in executare prin executor judecatoresc.
O alta varianta ar fi ce a scris bep in alt topic cu subiect asemanator:


Dumneavoastra doriti de fapt ca persoana sa nu mai aiba in actul de identitate adresa imobilului proprietatea dvs. Daca stiti unde locuieste persoana in prezent solicitati unui politist de ordine publica din zona in care locuieste sa-l legitimeze si sa-i puna in vedere sa-si schimbe actul de identitate la adresa la care locuieste in prezent. Poate fi amendat atat cel care nu si-a schimbat actul de identitate in termen de 15 zile de la schimbarea domiciliului cat si cel care-l gazduieste. Dupa cateva amenzi poate ii vine mintea la cap.


www.avocatnet.ro/content/for...
nu nu vreau anularea cartii de identitate...daca mi-ar fi cerut ajutor i l-as fi dat oricum....insa vreau ca cel care a permis acest lucru sa fie grav sanctioanat...

Va puteti adresa cu o petitie Directiei de evidenta a judetului unde a fost eliberata cartea de identitate a tatalui dvs. care este obligata sa se prezinte la fata locului mai exact la serviciul de evidenta unde a fost intocmita cartea de identitate si care sa cerceteze actele si sa sanctioneze lucratorul care a facut posibil acest lucru. Sunt de acord cu dvs., aceste fapt nu trebuie lasate a fii nepedepsite.

Alte discuții în legătură

Cum sa imi fac buletin daca nu am resedinta? DeeaRaina DeeaRaina Buna seara, Problema mea este urmatoarea: In mai putin de o luna imi va expira buletinul. Si nu am pe ce adresa sa il refac. Adresa pe care am momentan ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere pierdut si buletin expirat ce se poate face daianara1988 daianara1988 Buna dimineata prietenul meu si-a pierdut certificatul de nastere si in mai anul 2011 i-a expirat buletinul ; ei bine in luna august am fost la starea civila ... (vezi toată discuția)
Expirare buletin. proprietarul imobilului (tata) este plecat din tara. koss_x_treeme koss_x_treeme DOCUMENTE NECESARE: Conform directiei de evidenta a persoanelor din localitate imi trebuiesc urmatoarele: - cererea (anexa 11) pentru eliberarea cărţii de ... (vezi toată discuția)