avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... buletin facut la adresa mea fara consimtamantul meu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

buletin facut la adresa mea fara consimtamantul meu

Buna ziua,
as dori sa stiou unde se pot face reclamatii impotriva celor care isi scot buletine pe o adresa fara a fii luati in spatiu de catre propietarul locuintei?
Chiar traim in Romania ,intr-o parte in lege scrie ca la scimbarea domiciliul trebuie in 15 zile sa schimb cartea de identitate dar daca te duci la evidenta populatiei vorbesc altfel , ca nu are cum sa schim actul daca nu ai dovada de spatiu (act de vinzare cumparare,extras carte funciara ) ca locuinta respectica nu e in proprietate ta,iti face act numai pe adresa veche si daca nu ai act de proritate valabila de mult
D.na Ana, daca nu ai acte privind dovada adresei de domiciliu ti se elibereaza o carte de identitate provizorie si este normal sa fie asa ca doar nu o sa te lase statul roman sa stai fara act de identitate. Referitor la adresa, e firesc ca atata timp cat nu ai acte doveditoare asupra spatiului iar proprietarul nu si-a dat acordul scris ca te ia in spatiu, sa ti se elibereze act de identitate pe adresa veche ca asa toti am declara ca stam la Cotroceni, ar fi ceva sa ni se elibereze si act de identitate pe aceeasi adresa, nu credeti?
Asa este,poti declara orce unde stai ,dar asta se poate verifica asa cum scie in lege de agentul constatator si declaratia unei vecin,poate proprietarul e mort demult si nici cum nu poate sa dea consimtamintul ,poti sa faci act de identiatate pe vechea adresa ,dar tot est in ilegalitate (ca doar nu acolo stai)
Ma intreb daca nu cumva aveti un contract de vanzare-cumparare in care tata sa-si fi rezervat un uzufruct viager. Ca in situatia asta isi poate face cate acte de identitate vrea la adresa din contract. Ba in plus ar avea dreptul sa primeasca in spatiu pe cine vrea sa-si faca act de identitate acolo. Si daca e vorba de un contract cu uzufruct chiar si dumneavoastra ati avea nevoie de acordul lui ca sa va faceti act de identitate la adresa respectiva. Cititi cu atentie actul de spatiu sa vedeti daca nu exista o astfel de clauza.
Ma indoiesc ca cineva de la evidenta i-ar face intentionat carte de identitate fara a avea actele cerute de lege, inclin ca ori e vorba de o scapare a celui care i-a primit dosarul ori e vorba de un contract cu clauza de uzufruct.
Daca i se anuleaza actul de identitate ce obtineti? O sa-si faca o carte de identitate provizorie in fiecare an tot la adresa dvs. Va cheltui bani si timp in fiecare an. Asta doriti?
Ce vreti sa i se dea un act de identitate ca la oamenii strazii in care sa fie inscrisa doar localitatea in care locuieste?
Exista uzufruct sau nu? Ca prea erati pornita acum nu mai spuneti nimic...

Alte discuții în legătură

Cum sa imi fac buletin daca nu am resedinta? DeeaRaina DeeaRaina Buna seara, Problema mea este urmatoarea: In mai putin de o luna imi va expira buletinul. Si nu am pe ce adresa sa il refac. Adresa pe care am momentan ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere pierdut si buletin expirat ce se poate face daianara1988 daianara1988 Buna dimineata prietenul meu si-a pierdut certificatul de nastere si in mai anul 2011 i-a expirat buletinul ; ei bine in luna august am fost la starea civila ... (vezi toată discuția)
Expirare buletin. proprietarul imobilului (tata) este plecat din tara. koss_x_treeme koss_x_treeme DOCUMENTE NECESARE: Conform directiei de evidenta a persoanelor din localitate imi trebuiesc urmatoarele: - cererea (anexa 11) pentru eliberarea cărţii de ... (vezi toată discuția)