avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Lamurire indemnizatie de copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Lamurire indemnizatie de copil


Buna ziua!

Intrebarea mea este: nu sunt angajata,dar vreau sa platesc darile catre stat din mana timp de un an,minimum pe economie.In aceste conditii,pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului de 800 ron,timp de 2 ani?

Daca platesc din mana intru in aceeasi categorie cu mamele care sunt angajate si primesc indemnizatia de la stat sau pentru cazurile astea exista alta lege?

Va rog sa ma lamuriti! Multumesc!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:08, 7 Februarie 2013
1. Daca sunteti angajata pe 1 iulie 2012 si veti naste in iulie 2013 veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.

2. Acum faceti dvs. socoteala cand puteti ramane insarcinata (cel mai devreme in trei luni dupa angajare).
Puteti ramane insarcinata in februarie 2013,veti putea beneficia atat de ccc cat si de indemnizatie,data preconizata a nasterii fiind undeva in octombrie2013.In acest caz,cele 12 luni anterioare nasterii in care s-a realizat venit impozabil pt. a putea beneficia de ccc si indemnizatie,vor fi intre noiembrie 2012-octombrie 2013
Multumesc frumos pentru ajutor!

E o fericire pentru mine ca pot deveni mamica!

Va doresc tuturor toate cele bune!
Buna ziua!

Planurile nu iese mereu cum am vrea noi...Intre timp mi-am gasit un loc convenabil de munca si vreau sa ma angajez.Se poate face transferul din situatia in care sunt la noul job? Sa renunt sa platesc din mana si sa ma angajez.

Sunt insarcinata in prima luna si as vrea sa stiu daca se considera continuitate noul job sau se i-a numaratoarea de la zero?

Va multumesc!
1. Cele 12 luni premergatoare nasterii copilului nu trebuie sa fie neaparat la acelasi angajator.

2. - Daca veti naste in octombrie 2013 cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC sunt noiembrie 2012 - octombrie 2013.
- Aceste luni lucrate pot fi la mai multi angajatori.

Alte discuții în legătură

Acordare idemnizatie de crestere copil Alexandra1910 Alexandra1910 Buna ziua. Am si eu o intrebare. Pe data de 22 august 2012 m-am angajat, iar in luna septembrie am ramas insarcinata. Pot beneficia de indemnizatia de crestere ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie elissar elissar Buna ziua,am si eu o intrebare,imi poate spune si mie cineva,daca eu in timpul cat am primit ultima transa de bani din indemnizatia primului copil 800 roni ,am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil nicogala nicogala Buna ziua, Am fost angajata pe o perioada de 2 ani, pana la 1 octombrie 2012, de cand urmez cursurile unei facultati de stat, la zi. Sunt insarcinata in ... (vezi toată discuția)