As vrea sa stiu daca mi se pot anula in instanta contractele de munca sau ce se poate intampla in urmatoarea situatie:
Din Noiembrie 2011 sunt angajat la doua persoane juridice controlate de acelasi actionar majoritar, pana in Martie 2012 am avut ambele contracte pe 8 ore, constatand eroarea facuta de angajatori din Martie 2012 am facut un act aditional pe unul din contracte in care am redus timpul de munca la 4 ore pastrand aceeasi remuneratie.
Dupa cum spuneam anterior CM reglementeaza relatiile de munca dintre un salariat si unul sau fiecare din angajatorii sai.
Numarul de ore din art 114 se refera la orele prestate de un salariat in slujba unui angajator.
Art. 35 DIN CODULMUNCII REPUBLICAT
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
Nu exista nicio limitare de timp la incheierea contractelor individuale prin cumul.
Important este sa nu fiti in incompatibilitate.
Deasemenea la angajatorul la care realizati cumulul trebuia sa dati o declaratie din care sa reiasa angajatorul de baza
oug 30 din 2011
3. activitate dependenta la functia de baza – orice activitate desfasurata in baza unui contract individual de munca sau a unui statut special prevazut de lege, declarata angajatorului ca functie de baza de catre angajat; in cazul in care activitatea se desfasoara pentru mai multi angajatori, angajatul este obligat sa declare fiecaruia locul unde exercita functia pe care o considera de baza;“.
Durata de maxim 48 de ore pe saptamana se refera la un singur contract individual de munca. În alti termeni, salariatii cumularzi pot depaşi durata maxima instituita de art. 114 alin. (1) din Codul muncii.
Art. 114. [durata maxima a timpului de munca]
(1) Durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.
1. Durata de maxim 48 de ore pe saptamana se refera la un singur contract individual de munca. In alti termeni, salariatii cumularzi pot depasi durata maxima instituita de art. 114...
So, acesta este articolul din C.Mun si mai jos avem adnotarea care naste polemici.:)
Imi explica si mie cineva , ca la prosti :blush2: ce reprezinta de fapt, aceasta adnotare si de ce are ea putere de lege? Pentru ca art.114 e limpede ca lumina zilei, iar din punctul meu de vedere, acea adnotare nu face decat sa schimbe intelesul articolului pe care-l insoteste...