avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata hidroizolatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata hidroizolatie

La un apartament de la ultimul etaj al unui bloc cu 4 etaje,au aparut infiltratii de apa de la deteriorarea hidroizolatiei.Va rog sa ne spuneti daca legea prevede ca plata pentru refacerea hidroizolatiei aferente apartamentului respectiv,sa fie suportata strict doar de cei ce locuiesc in apartamentele situate sub cel in cauza sau se face din fondul de reparatii al asociatiei.
Va multumim!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:52, 22 Iunie 2018
bpapiiro a scris:
Referitor la sponsorizari, e o mica problema. Asociatia poate sa primeasca sponsorizari la fel cum primeste orice alta persoana juridica exceptand ONG-urile, spitalele, scolile unde valoarea sponsorizarii daca nu depaseste pragul de 1% din x si 2% din y se deduce din impozitul pe profit. La asociatii nu se deduce din impozit ci acesta se plateste. Drept urmare, nimeni nu va sponsoriza.

Asociatia de proprietari poate primi sponsorizari, iar pe cei din asociatie nu-i intereseaza procentele, posibililitatile sponsorilor s.a.m.d.
Noi am primit sponsorizari si nu am cercetat daca ce-i care ne-au dat banii au avut sau nu profit si-au respectat procentul.. Asociatia a inacsat si-a inclus acesti bani in fondul de reparatii.
Nu inteleg ce vreti sa spuneti prin faptul ca "asociatii nu se deduce din impozit ci acesta se plateste"!?
Iar la afirmatia dv cred ca deja am raspuns mai inainte dar accentuez ca asociatia noastra a primit sponsorizari de la persoane fizuice si juridice. Asociatia noastra a incasat in ultimii trei ani acei 0,2% din impozitul pe venit platit de contribuabili, suma pe care eu o consider tot sponsorizare, sponsorizare din partea statului, asa cum pot sa consider si reabilitarea termica a blocurilor si ajutoarele de caldura...

Actiunile pe care le-ati pezentat sunt laudabile si va felicit pentru interesul dumneavoastra!
Ultima modificare: Duminică, 1 Iulie 2012
Adriantot, moderator
adriantot, iar ati selectat ce v-a convenit din ceea ce am spus eu. referirea este la societatile comerciale care sponsorizeaza asociatiile de proprietari.

Ca asociatie poate nu te intereseaza dar o sa fie foarte urat pe termen lung relatia cu firma care sponsorizeaza in momentul in care ei vad ca sunt pusi sa plateasca impozitele pe profit pt banutii dati asociatiei. Asta se intampla la un control de fond sau atunci cand ceri tva-ul inapoi de la stat.
Impozitul pe profit nu se plateste pe termen lung ci trimestrial. In termeni economici termen mediu inseamna intre unul si cinci ani iar termen lung inseamna peste 5 ani.
Ori impozitele se platesc lunar, trimestrial si unele se regularizeaza la sfarsitul anului. Nu asteapta statul cinci ani impozitul.
Sponsorizarea nu are legatura cu TVA-ul.
Dar, daca va este teama sa fiti sponsorizati, sigur ca nu va obliga nimeni sa primiti sponsorizari.
Adriantot: te inteleg perfect si te indrum sa iei legatura cu un economist. Cand m-am referit la relatia pe termen mediu si lung cu acea firma care te-ar sponsoriza nu m-am referit la cat timp se platesc impozitele..

cat desprepartea cu tva-ul, daca ar fi fost cazul ati fi stiut ca atunci cand cereti tva-ul inapoi de la stat aveti parte de un control destul de riguros deoarece statul vrea sa se asigure ca nu da mai multi bani si oricum vor cauta prin orice mijloace legale sa va reduca acea suma.
Dar, nu are legatura cu hidroizolatia si ar fi bine sa parasesc eu discutia care degenereaza in interpretari.
E bine cand totul se termina cu bine!
Amintiti-va ca dumneavoastra ati postat un mesaj pe care-l puteti citi pe prima pagina, joi, 28 iunie 2012, 15:26. In acest mesaj va adresati diect mie si-apoi dati niste sfaturi... Acele sfaturi nu sunt in regula, nu sunt o practica sanatoasa si nu trebuiesc urmate de cei care conduc si administreaza o asociatie de proprietari. De acolo s-a degenerat discutia, asa cum spuneti acum.
Cat despre sfatul dv ca eu sa iau legatura cu un economist probabil ca va place sa mai si glumiti.
E bine ca avem simtul umorului!

Va astept cu comentarii la subiect, la subiectele pe care le stapanim fiecare.
Ultima modificare: Marți, 3 Iulie 2012
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Cum ar trebui sa se imparta costurile reparatiei terasei? amotida amotida In incercarea de a ajuta pe o matusa ce locuieste la ultimul etaj, cu hidroizolatia terasei blocului ce necesita reparatie, lovindu-ma practic de aceleasi si ... (vezi toată discuția)
Hidroizolatie la casa scarii danutz1978 danutz1978 Buna ziua , Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc care are de mult timp probleme cu hidroizolatia la casa scarii. . Din luna septembrie , cand au inceput ... (vezi toată discuția)
Probleme hidroizolatie andreeadascalu andreeadascalu buna ziua, va rog frumos daca poate cineva sa ma ajute cu cateva lamuriri,locuiesc intr-un bloc cu 4 nivele , la etajul 4 , am facut hidroizolatia in anul 2002 ... (vezi toată discuția)