avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire vs. testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire vs. testament

Buna ziua!
Bunicul B a murit si a lasat bunicii F si celor doi copii, X si Y, mostenirea M.
Y a murit si el si a lasat partea lui de mostenire copiilor lui.
X traieste si are doi copii, P si Q.
Bunica F, inainte de a muri, a facut testament pentru partea ei de avere in favoarea nepotului Q. Evident ca testamentul se poate contesta.
Avand in vedere ca X traieste si este mostenitor rezervatar, cum se impaca acest aspect cu testamentul facut de F in favoarea lui Q?
Ce-ar trebui facut pentru ca X sa primeasca mostenirea de la F? Langa X vin la succesiune si nepotii de frate, copiii lui Y?
Cum poate Q sa fie inlaturat de la succesiune?
Va multumesc!



Ultima modificare: Luni, 25 Iunie 2012
ContSters62689, utilizator
Cel mai recent răspuns: andacalomfir , utilizator 22:47, 17 Iulie 2012
Nu intotdeaunanotarul e corect! Bunicul meu era pe moarte, nu mai vorbea, si o alta nepoata a dus un notar si i-au pus degetul in loc de semnatura, mentionand ca nu stie carte, desi bunicul fusese primar si avem multe inscrisuri de la el! A doua zi bunicul a murit,nu inaine de a arata prin semne ca a fost pacalit! S-a intors in genunchi, s-a inchinat si a suflat in palma "sa se aleaga praful!" Si a facut Dumnezeu dreptate mai tarziu!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire de la bunic la nepoti dodo2009 dodo2009 Buna ziua, As dori si eu cateva lamuriri intr-o problema de mostenire si de aceea va voi prezenta pe scurt situatia. In 2007 a murit bunicul nostru din partea ... (vezi toată discuția)
Testament vs succesiune la notar. ce se întâmplă când sunt două testamente ale aceluiași testator? Cynthia20 Cynthia20 Mama a murit in 2008 si tata in 2018.La succesiunea dupa moartea mamei tata a renuntat la dreptul lui de succesiune dupa mama.Fratele meu si cu mine am semnat ... (vezi toată discuția)
Rezerva succesorala dodo2009 dodo2009 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: bunicul meu a murit in sept.2007 lasand prin testament toata averea bunicii(tatal meu a murit ... (vezi toată discuția)