avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenirea bunurilor proprii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenirea bunurilor proprii

Bună seara, am o întrebare,nelamurire.
1.Bunurile proprii şi cele personale ale soţului mort cine îl moşteneşte.? Trăieşte mama şi sora lui.
2.Casa care este în contrucţie- început înainte de căsătorie din anul 1995- nu a fost terminat, doar parţial, urma să-l terminăm anul acesta.
El a murit ac. 24. feb., s-a spânzurat, după 6 ani de căsătorie- pentru care el tot timpul a fost înlăturat de la toate drepturile din casa părintească, de aceea a şi hotărât acest fapt, tocmai în casa pe care-l ridicase cu mâna lui. Sora lui nu vrea nici să audă că sânt acte, care atestă construcţia casei.
3.Dreptul asupra locului de veci şi mormântului soţului cui revine,?Acesta întreb deoarece eu, soţia am făcut fără ajutorul lor toate cele de mormântare- dar cumnata instigă pe soacra ca toate cele să nu-mi fie atribuite de drept. Actul care s-a emis pentru locul de înmormântare este la soacra mea. ªi sunt foatre nervoşi că eu nu le-am dat actul de deces al soţului.Pentru aceasta s-au dus şi la poliţie să mă denunţe că eu nu le dau actul şi că folosesc ilegal casa lor!!! adică a cumnatei!!! ceea ce nu este adevărat, că la moartea soţului el s-a mutat acasă din bloc,- noi am stat în chirie tot datorită atitudinii ei faţă de el ,-că de s-a însurat fără acordul lor-el avâd 55 de ani în 2oo6.- dea tunci tot timpul o şicana.
4.Eu la moartea soţului am stat în casa părintească a soţului doar 1,5 săptămână, dar nu am mai rezistat şicanelor ei, şi am revenit la domiciliul de chirie.
Acest lucru ştie toto oraşul, dar la o adică nimeni nu-mi susţine spusele, simt că tot eu sunt de vină, că m-am măritat.
Astfel dreptul la locul de abitaţie unde este, în ce fel pot să-l folosesc acest drept, cum se aplică legea?
La aceste întrebări dacă cineva îmi poate da lămuriri, vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: fodoretelkaeva , utilizator 18:26, 10 Iulie 2012
Asupra locului de veci puteti proceda la un partaj de folosinta. Insa daca nu va intelegeti trebuie apelat la instanta pt dezbaterea succesiunii. Cu declaratia de acceptare si cu incheierea prealabila si obligatorie a notarului va adresati instantei de la ultimul domiciliu al defunctului.
Actele casei sunt în posesia mea, dar şi acest fapt că există casa, cumnata o contestă, susţinând că acolo în curtea casei părinteşti nu există nimic, doar garajul şi acesta este construit fără acordu ei- nu soacra contestă ci cumnata- ea instigă pe soacrămea împotriva mea...

Ceea ce nu ştiu,este că unde se poate afla dacă este întăbulat casa , deoarece este pe pământul lui soacrămea, socrul este mort de 6 ani- iar succesiunea după el nu s-au făcut, deoarece soţul nu a vrut să plăteasc- et trebuia să facă totul de unul singur, şi acesta nu a vrut -

Acest fapt - că ceea ce există şi se vede este contestat şi susţinut neadevătrat- mă irită, şi nu ştiu cum să procedez, încerc să mă abţin şi să nu iau asupra mea lucruri care sunt ai familiei lor? N-au decât să şi le rezolve ei între ei, pe mine oricum nu m-au acceptat ca noră, ca cumnată...
ªtiind acest lucru nici eu nu am vrut să mă implic, dar acum totuşi sunt târâtă în mizeria lor familială-
Pentru acesta m-am adresat d-voastră să -mi spuneţi cum incotro s-o iau in primul rînd, care subt paşii de urmat, că de la ei te poţi aştepta la orice.dacă soţul era nevoit - a fost târât, obligat, sugrumat de ceea ce au făcut soacra şi cumnata- Eu ştiind acest fapt nu-i vreau nici să-i văd în faţa ochilor.
dar odată trebuie să mă pot despărţi de cei care au avut aceasta onimă,mai ales cu fratele lui...
Mulţumesc,

Mulţumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2012
fodoretelkaeva, utilizator
faptul ca se contesta prezenta casei nu va afecteaza de vreme ce actele pe care le detineti dovedesc existenta ei. Intabularea constructiei nu se face decat la momentul cand este finalizata. Inteleg ca imobilul casa nu este terminat, deci nu cred ca este intabulat. Daca doriti sa va edificati in acest sens depuneti o cerere la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara din orasul d-voastra.
Calea pe care trebuie sa o urmati este sa luati legatura cu un avocat pentru a pune bazele unui proces de partaj, pentru a pune capat disputei.
Mulţumesc pentru răspuns, dar mi se impută / poveşti pe nedrept/faptul că cum eu nu aş fi adus aportul în cei 6 ani de căsnicie la terminarea sau mai bine zis nu am adus bani la casă-Cumnata nu a văzut bani în grămadă!!!- .
Dar ceea ce am mai reparat la casa părintească eu nu o pot dovedi cu hârtie, deoarece s-au făcut cu un amic, deşi soacra ştie acest fapt, cumnata o întărâtă împotriva mea.
puteti chema amicul ca martor in proces

Alte discuții în legătură

Succesiune razvan_popescu razvan_popescu Am o mare problema! impreuna cu sotia si ce trei copii, locuim la soacra mea. Eu nu am mutatie la aceasta adresa, in schimb sotia are. In urma cu 5 ani, socrul ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moartea sotului fodoretelkaeva fodoretelkaeva Vă rog să-mi spuneţi paşii care să le urmez.:Soţul meu a murit la data de 24 febr,a.c. de al ING a venit o poliţă de plată.La întrebarea mea de la ... (vezi toată discuția)
Mostenire din donatie rina68 rina68 Buna ziua, am o prietena care a fost casatorita timp de 16 ani cu un barbat, el a decedat de curand. Nu au avut copii . Casa in care au locuit a fost o donatie ... (vezi toată discuția)