avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenirea bunurilor proprii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenirea bunurilor proprii

Bună seara, am o întrebare,nelamurire.
1.Bunurile proprii şi cele personale ale soţului mort cine îl moşteneşte.? Trăieşte mama şi sora lui.
2.Casa care este în contrucţie- început înainte de căsătorie din anul 1995- nu a fost terminat, doar parţial, urma să-l terminăm anul acesta.
El a murit ac. 24. feb., s-a spânzurat, după 6 ani de căsătorie- pentru care el tot timpul a fost înlăturat de la toate drepturile din casa părintească, de aceea a şi hotărât acest fapt, tocmai în casa pe care-l ridicase cu mâna lui. Sora lui nu vrea nici să audă că sânt acte, care atestă construcţia casei.
3.Dreptul asupra locului de veci şi mormântului soţului cui revine,?Acesta întreb deoarece eu, soţia am făcut fără ajutorul lor toate cele de mormântare- dar cumnata instigă pe soacra ca toate cele să nu-mi fie atribuite de drept. Actul care s-a emis pentru locul de înmormântare este la soacra mea. ªi sunt foatre nervoşi că eu nu le-am dat actul de deces al soţului.Pentru aceasta s-au dus şi la poliţie să mă denunţe că eu nu le dau actul şi că folosesc ilegal casa lor!!! adică a cumnatei!!! ceea ce nu este adevărat, că la moartea soţului el s-a mutat acasă din bloc,- noi am stat în chirie tot datorită atitudinii ei faţă de el ,-că de s-a însurat fără acordul lor-el avâd 55 de ani în 2oo6.- dea tunci tot timpul o şicana.
4.Eu la moartea soţului am stat în casa părintească a soţului doar 1,5 săptămână, dar nu am mai rezistat şicanelor ei, şi am revenit la domiciliul de chirie.
Acest lucru ştie toto oraşul, dar la o adică nimeni nu-mi susţine spusele, simt că tot eu sunt de vină, că m-am măritat.
Astfel dreptul la locul de abitaţie unde este, în ce fel pot să-l folosesc acest drept, cum se aplică legea?
La aceste întrebări dacă cineva îmi poate da lămuriri, vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: fodoretelkaeva , utilizator 18:26, 10 Iulie 2012
Mulţumesc pentru răspuns.
O altă întrebare.precizare aş dori - avem o maşină Dacia 131o care este vîndută, dar la primărie şste ca şi cum ar fi al soţului.Ce trebuie făcut în acest sens-ca să nu plătesc impozitul pentru ceea ce nu mai am.
Când intru în posesia certificatului de moştenitor? că dacă am înţeles bine, maşina nouă şi depozitele bancare se pot înscrie pe numele meu doar dacă am certificatul de moştenitor?
Aşa este?
Rog răspuns,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune razvan_popescu razvan_popescu Am o mare problema! impreuna cu sotia si ce trei copii, locuim la soacra mea. Eu nu am mutatie la aceasta adresa, in schimb sotia are. In urma cu 5 ani, socrul ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moartea sotului fodoretelkaeva fodoretelkaeva Vă rog să-mi spuneţi paşii care să le urmez.:Soţul meu a murit la data de 24 febr,a.c. de al ING a venit o poliţă de plată.La întrebarea mea de la ... (vezi toată discuția)
Mostenire din donatie rina68 rina68 Buna ziua, am o prietena care a fost casatorita timp de 16 ani cu un barbat, el a decedat de curand. Nu au avut copii . Casa in care au locuit a fost o donatie ... (vezi toată discuția)