avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... uscatoria
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

uscatoria

avem 19 apartamente pe scara si 18 apartamente sunt de acord sa vanda uscatoria,se poate fara acordul celui de-al 19 propietar?multumesc.
Cel mai recent răspuns: spiridus , utilizator 21:34, 20 Iulie 2012
deocamdata vor sa largeasca casa scarii...si sa inchida cu termopane....
de fapt au venit cu o hartie in care aveai 2 posibilitati:1. desfiintarea uscatoarelor-scoaterea usilor (ele sunt inchise cu niste usi din tamplarie veche , de lemn)sau 2. inlocuirea acestor usi cu termopane(ceea ce implica niste costuri destul de ridicate).evident,majoritatea,adica 14 proprietari din 20 au semnat pt desfiintare.
intrebarea mea este : de ce nu pot fi lasate in continuare asa...si folosite ca si depozitare? daca le desfiinteaza...pe mine,ca proprietar, ma lipseste de dreptul de a folosi acel spatiu
14 proprietari ma pot lipsi pe mine de dreptul meu de proprietate asupra unei parti din acel uscator?
Spatiile in discutie fiind parte comuna,este de preferat sa se ajunga la consens intre proprietari.
multumesc pt raspuns la problema cu vanzarea a fost valabil dar la cel de-al doilea punct cel cu actele pt a ceda spatiul (cei 10 propietari care cedeaza dreptul lor in boxa comuna celui care nu vrea sa vinda pt ca acesta sa fie de acord cu vanzarea pe o durata de 50 ani ce acte se incheie pt ca totul sa fie in regula proces verbal intre parti si notariat ) si rog mai multa atentie in citirea mesajelor pt ca sunt diferite ''vanzare sau acte cu asociatia''. multumesc.
Daca ceilalti proprietari cedeaza dreptul de folosinta a uscatoriei, asta inseamna ca este o concesiune, o inchiriere, nu o vanzare.
Proprietarul care inchiriaza acest spatiu o face prin contract de inchiriere, de preferinta la notar daca e pe o perioada foarte lunga, pentru a avea siguranta ca nu va fi deranjat in folosirea acestui spatiu.
In acest caz proprietarul chirias al spatiului comun ar trebui sa plateasca o chirie la asociatia de proprietari pe acel spatiu, chirie care sa fie depusa in fondul de reparatii. Acesti bani nu se dau celorlalti proprietari in mana.

Alte discuții în legătură

Achizitionare uscator scara bloc etaj 4 aurel1234 aurel1234 Buna seara. As vrea sa achizitionez uscatorul de pe scara blocului de la etajul 4 unde locuiesc Am inteles ca trebuie sa fie toti locatarii blocului de acord. ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde uscatorul scarii??? ContSters106188 ContSters106188 Am o nelamurire: locuiesc in Bacau, intr-un bloc de 4 etaje care de cand ma stiu eu la parter exista o camera, uscatorul scarii cred eu, in care isi avea ... (vezi toată discuția)
Vanzare spatiu comun din bloc. florian575 florian575 Va rog sa- mi dati un sfat despre pasii pe care trebuie sa- i urmez pentru a cumpara uscatoria de deasupra apartamentului meu. Multumesc anticipat (vezi toată discuția)