avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... uscatoria
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

uscatoria

avem 19 apartamente pe scara si 18 apartamente sunt de acord sa vanda uscatoria,se poate fara acordul celui de-al 19 propietar?multumesc.
Cel mai recent răspuns: spiridus , utilizator 21:34, 20 Iulie 2012
avem o boxa la care cel care nu vinde uscatoria vrea sa aiba acces si la spatiul a 10 propietari care sunt de acord sa i-l cedeze la aceasta boxa in schimbul semnaturi ca el este de acord sa vinda uscatoria (omul stie cum sa-si vanda propietatea ) acees la aceasta boxa pe 50 ani . acte se fac si cu asociatia si la notar? cei zece propietari care cedeaza spatiul de la boxa au semnat deja un proces verbal in care isi dau acordul. multumesc
@edwe69
De la inceputul topicului vi se spune ca nu se poate vinde nimic din proprietatea comuna si dv. o tineti una si buna cu vanzarea.

Ceea ce vreti dv. nu se poate decat sub forma unui contract de concesiune sau inchiriere pe cat timp vor locatarii si pentru aceasta concesiune sau inchiriere chiriasul acelui spatiu plateste o chirie catre asociatie.
Concesiunea este un fel de inchiriere, dar pe termen mai lung. Spatiile inchiriate nu pot fi modificate constructiv deoarece pentru modificari ale constructiei trebuie autorizatie de constructie de la primarie, iar aceasta se da pe baza actului de proprietate, ceea ce chiriasul nu are.
multumesc,dar calm eu vb despre faptul ca acela care nu vrea sa vanda vrea in schimbul acordului sau de a vinde uscstoria dreptul de a folosi spatiul dintr-o boxa aparte uscatoriei cu acordul a 10 propietari care sunt de acord cu cedarea drepturilor lor de folosinta la aceea boxa si Eu intreb aceste acte intre asociatie si aceea persoana care cere acest lucru trebuiesc facute si la notar? mentionez ca propietari sunt de acord ca cel care va folosi spatiul sa nu plateasca nimic, de acord fiind si asociatia si pe o perioada de 50 de anide cedara a drepturilor celor 10 propietari. multumesc pt rabdare . ! si astept raspuns cu speranta ca m-ati inteles.
Cu conditia ca cei 10 proprietari sa fie aceeasi timp de 50 ani ( 49 ani).
multumesc dar inteleg ca fac cum stiu eu pt ca nimeni nu stie a m-a sfatui mai bine trebuie facut setul de acte si la notar pt siguranta tuturor sau nu ,se poate sau nu aceasta forma de concesiune fara plata catre asociatie cu acordul a 13 propietari din 19 pe o perioada de 50 ani? multumesc.

Alte discuții în legătură

Achizitionare uscator scara bloc etaj 4 aurel1234 aurel1234 Buna seara. As vrea sa achizitionez uscatorul de pe scara blocului de la etajul 4 unde locuiesc Am inteles ca trebuie sa fie toti locatarii blocului de acord. ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde uscatorul scarii??? ContSters106188 ContSters106188 Am o nelamurire: locuiesc in Bacau, intr-un bloc de 4 etaje care de cand ma stiu eu la parter exista o camera, uscatorul scarii cred eu, in care isi avea ... (vezi toată discuția)
Vanzare spatiu comun din bloc. florian575 florian575 Va rog sa- mi dati un sfat despre pasii pe care trebuie sa- i urmez pentru a cumpara uscatoria de deasupra apartamentului meu. Multumesc anticipat (vezi toată discuția)