zinix a scris:
Alex_11 atunci cand dfunctul a dispus de avera sa prin testament vin la mostenire rezervatarii si doar daca mai ramane ceva de impartit dupa ce isi iau partea mostenitorii rezervatari si legatarul mai vin si ceilalti mostenitori legali! De-aia nu vine la mostenire fratele. Asta inseamna institutia rezervei succesorale.
Eu nu am pretins niciun moment ca fratele vine la mostenire.
Ce am pretins eu e ca cota (si implicit rezerva) parintilor nu trebuie sa se modifice in functie de vocatia concreta a fratelui atata vreme cat fratele nu e nedemn, nici renuntator si nici n-a fost inlaturat de un mostenitor legal cu rang preferential. Si ca fratele nu poate fi inlaturat decat prin legat, nicidecum de catre parinti.
Eu nu zic ca andreeas greseste (ea doar a postat aici speta data la examen si solutia data de comisie). Am exprimat o opinia, am sustinut-o insa acum accept ca trebuie sa mai citesc succesiunile ca sa ma lamuresc cum sta treaba inclusiv in speta asta. Sper sa am si timp pt asa ceva.
In tot cazul, gata cu spetele pe forum. Mai sunt cateva zile si ele trebuie folosite pt a repeta cat mai multa materie, nu pt a comenta ore intregi o singura speta.