avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
Ce ma nedumireste pe mine in toata treaba asta este faptul ca, la final, fratele defunctului pare sa fie inlaturat de la mostenire de parintii defunctului (desi ei fac parte cu totii din aceeasi clasa) nu de legatul varului. Or eu stiam ca inlaturarea de la mostenire a mostenitorului acceptant nerezervatar se face (in afara de dezmostenire) prin legate.
Tre' sa mai citesc insa abia luni si marti sunt rezervate civilului...
Eliminarea fratelui e normala pentru ca noi vorbim de o mostenire testamentara, iar fratele nu e rezervatar :) doar parintii, in cazul nostru.
Am si eu o intrebare (tinand cont ca pentru examenul grila am trecut prin mai multa materie decat era prevazuta in tematica de examen, dar pentru subiectele de sinteza/spete nu imi mai permite timpul sa stau aiurea pe partea din materie care nu se va regasi printre subiecte), sa inteleg ca nu avem FIDEIUSIUNEA, si nici PRIVILEGII si GARANTII REALE?

Multumesc anticipat pentru lamurire, in curand oricum imi explodeaza mintea de atata materie de repetat in atat de putin timp...
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Septembrie 2013
Iulia Malis Popa, Consilier juridic
Nu intra in tematica ce ai mentionat tu mai sus. Asa e, timp putin, materie multa :))
andreeas1 a scris:

Eliminarea fratelui e normala pentru ca noi vorbim de o mostenire testamentara, iar fratele nu e rezervatar :) doar parintii, in cazul nostru.

Pai e clar ca fratele e inlaturat.
Intrebarea de baza era: cine il inlatura, varul legatar sau parintii colegi de clasa de mostenitori? Practic, raspunsul la aceasta intrebare transeaza disputa. Din ce spui tu, parintii il inlatura, nu varul legatar.
De unde ai luat speta?

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)