avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
Radul22 exagerezi fiule. Poate inca te mai odihnesti dupa cele 3 zile de cosmar. Ar trebui sa se faca un film dupa scenariul tau : "Epuizarea, ultima frontiera" sau "Zilele de cosmar ale unui viitor stagiar".
Daca in Romania un examen pt Barou te termina, ce sa mai zicem de Perelman care a dovedit conjunctura Pointcaire ? O fi murit dupa, de oboseala.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Septembrie 2013
ContSters301221, utilizator
alex_11 a scris:

Corect ca fratele nu ia nimic, dar ia in calcul ca e un singur parinte, refa calculul.

Speta este cu 2 parinti. Vrei s o facem cu unul singur?
La deschiderea succesiunii lui X moştenirea a fost acceptată de: cei doi părinţi ai defunctului, un frate bun, varul primar al defunctului – beneficiar al unui legat cu titlu universal prin care defunctul i-a lăsat 3⁄4 din moştenire. Întrebare: Care sunt cotele succesorale ce revin fiecărui acceptant al succesiunii? Motivaţi.
Din ce stiu am mai discutat pe speta asta.
Parintii, venind amandoi, au cota legala de 1/2, deci rezerva lor este de 1/2 din 1/2, deci 1/4.
Fratele bun nu e rezervatar, asa ca legatul varului nu ii incalca drepturile. Intai se ia in calcul legatul, care e de 3/4 din masa succesorala si se analizeaza daca acesta incalca rezerva succesorala. Cum aici doar parintii sunt rezervatari iar rezerva lor este de 1/4 (cum am calculat mai sus) rezulta ca legatul de 3/4 al varului nu inclaca rezerva parintilor care sunt singurii rzervatari in speta asta.
In concluzie, varul culege linistit legatul de 3/4 iar parintii primesc exact rezerva lor de 1/4 care e restul dintre intreg si legat.
diogene999 a scris:

Daca in Romania un examen pt Barou te termina, ce sa mai zicem de Perelman care a dovedit conjunctura Pointcaire ? O fi murit dupa, de oboseala.

Conjectura lui Poincaré :ban:
Si a fost demonstrata de Perelman, nu dovedita. E o mare deosebire intre cele doua notiuni. Perelman nu era Poirot al matematicii. Matematicienii demonstreaza nu dovedesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Septembrie 2013
James_Hetfield, utilizator
Rolo gresesti. Nu calculezi bine rezerva:)

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)