avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
RoloTomassi a scris:

@ Oregano:
imi rezerv dreptul de a nu crede o iota din ce ai scris mai sus.
Mult succes in tot ceea ce intreprinzi "in mod legit" in viata!

Nici mie nu prea imi vine a crede..eu din ianuarie invat zi de zi si abia am facut 66pct,recunosc ca este foarte putin insa chiar fara sa inveti deloc sa faci 60 mi se pare cam tras de par.Consider ca daca nu ai trecut macar o data prin materie mai mult de 35-40 nu poti face.
Cei care ne-am batut capul cu studiul acestor materii stim foarte bine ca treaba cu bifatul prin excludere nu functioneaza in cazul unor astfel de grile. Poti sa nimeresti 20-30, dar nu mai mult.
Chiar nu inteleg ce ii determina pe unii sa spuna asemenea bazaconii. Cel mai probabil o fac in disperarea de a primi atentie. Si-a facut astazi contul special pentru asta.
De remarcat faptul ca ai sai colegi de la universitatea la care a studiat nu sunt la fel de geniali ca el.
Doresc sa intervin in "apararea" lui Oregano, pentru ca o experienta similara am trait si eu acum 2 ani, la primul examen (sau al doilea) de tip grila pentru admiterea in Barou.
Dat fiind ca atunci erau oarece presiuni asupra mea, mai vroiam si eu sa vad cum se desfasoara un astfel de examen..am decis sa ma prezint totusi, desi nu am invatat nimicutza, si nici nu imi doream atunci asta, pentru ca stiam ca sunt cam foarte foarte slab pregatita ca sa pot recupera intr-o luna, doua..
Abia imi dadusem licenta cu 3 luni inainte, nu am fost deloc o eleva stralucita, si totusi am facut 50 de puncte.
Nu e de lauda, altii invata enorm pentru examenul asta, lucru pe care in anul urmator l-am facut si eu.. Insa ce vreau sa subliniez e ca pana la urma dreptul are o logica :) In 4 ani de facultate, pe langa bazele pe care ti le pui, ramai totusi cu multe alte lucruri. Insuficiente, clar, pentru promovarea unui asa examen, insa daca iti pui si mintea la contributie, iese sigur ceva :)

Concluzia mea e ca..nu trebuie sa fim niste robotei care baga la infinit materie, multa materie.. trebuie sa avem uneori incredere si in feeling-ul nostru si in logica, mai ales cand suntem intr-o situatie ca cea expusa mai sus..

Bineinteles, in cazul in care le avem :)
Permiteti-mi sa intervin si eu in discutie si sa iau partea celor care sustin ca trebuie studiat pt a putea trece de grila. Daca este asa de simplu, de ce au picat peste 700 in conditiile in care s-a coborat pragul de la 70 de puncte la 50?! Eu ma numar printre cei care au trecut cu doar 4 puncte peste 50, deci foarte putin. Am terminat facultatea in urma cu 8 ani, dar m-am apucat de invatat din luna mai 2013 si daca n-as fi citit nimik, n-as fi facut nici macar 10 puncte. Asa k permiteti-mi sa fiu sceptic si sa nu cred in rezolvarea grilelor pe baza deductiilor. Daca ipoteza asta ar functiona, ,,picatii,, n-ar mai fi in numar de peste 700, ci foarte putini....
margaritoiu a scris:

Permiteti-mi sa intervin si eu in discutie si sa iau partea celor care sustin ca trebuie studiat pt a putea trece de grila. Daca este asa de simplu, de ce au picat peste 700 in conditiile in care s-a coborat pragul de la 70 de puncte la 50?! Eu ma numar printre cei care au trecut cu doar 4 puncte peste 50, deci foarte putin. Am terminat facultatea in urma cu 8 ani, dar m-am apucat de invatat din luna mai 2013 si daca n-as fi citit nimik, n-as fi facut nici macar 10 puncte. Asa k permiteti-mi sa fiu sceptic si sa nu cred in rezolvarea grilelor pe baza deductiilor. Daca ipoteza asta ar functiona, ,,picatii,, n-ar mai fi in numar de peste 700, ci foarte putini....

Vezi tu, daca ai invatat ai facut de 54. La fel si eu, batandu-mi capul ca prostul cu studiul, am facut 78 (deh, daca nu ma ajuta creierasul si nu am pic de logica trebuie sa muncesc mult mai mult decat altii). Pe de alta parte cei care nu invata, din ce observ, iau numai punctaje rotunde (60, respectiv 50). Il asteptam pe urmatorul geniu care a facut de 70 fara sa citeasca mai nimic.

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)