avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
Rosse a scris:

Bravo, @Rolotomasi, te știu de pe celălalt forum si într-adevăr ești o persoana f bine pregătită. Si eu am picat la INM cu aproape 60 pct. As fi depășit chiar pragul de 60 dacă îmi luam de acasă si un ceas sa îmi manageriez mai bine timpul. Ideea e ca a dat un prieten de-al meu la Barou si supraveghetoarele de acolo le-au zis ca atunci când începe examenul nu trebuie sa se mai cunoască, sa fie dusmani si sa aibă grija ca printre ei se afla si câteva persoane care au dat la INM. Ce sa înțeleg de aici? :))

Cei de la INM/magistratura sunt foarte pregatiti. Eu insumi eram anul trecut la ani lumina fatza de momentul actual. Anul trecut imi puneam doar probleme de subtilitati juridice.
Acum mi-am pus problema sa-mi mai amintesc o parte din ce stiam anul trecut. Iar baremul a fost facut de asa maniera incat nu era suficient sa stii cu ce se mananca fiecare subiect.
Cand nu lucrezi cu materia pe care ai invatat-o o uiti. Or eu, din materiile astea, lucrez doar pe civil.
In fine, daca se citesc cu adevarat lucrarile si nu se noteaza strict pe barem am sanse.
Daca e strict pe barem am mari emotii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Septembrie 2013
RoloTomassi, utilizator
Rosse a scris:

Noi cei care dam la INM suntem pregătiți pe sistemul grila , suntem antrenati sa depistam greselile si capcanele dintr-un enunt, nu suntem tocilari cum am observat ca se cere la Barou.

Asa e. E clar ca eu sunt obisnuit cu sistemul grila si, inevitabil, asa am invata si acum.
A fost un soc pt mine intrucat n-am mai dat examen sinteza de la licenta si asta era acum 13 ani.
RoloTomassi, utilizator
daca aveai nelamuriri poate era bine sa intrebi supraveghetorul.
rolotomasi- eu nu as vrea sa fiu aparat din oficiu de un pilos sau unul care nu stapaneste materia. de asemenea nici in civil.e dreptul meu si obligatia baroului sa imi asigure calitatea produsului ce il ofera, si anume avocatul. eu nu pot sa fac studii sa vad daca avocatul este sau nu bun. tu ai dat anul trecut la magistratura si ai invatat cum ai invatat , si cred ca multi care au dat la inm stiu ce inseamna un an lipsa de pregatire. in acest context, in care nu te-ai pregatit pentru examen la un nivel optim precum si altii care au dat la plesneala nu cred ca trebuie sa se planga de barem sau de dificultatea examenului. de pilosi poti sa zici ce vrei.
si eu aveam emotii anul trecut. sper sa reusesti
marian20, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
marian20 a scris:

daca aveai nelamuriri poate era bine sa intrebi supraveghetorul.
rolotomasi- eu nu as vrea sa fiu aparat din oficiu de un pilos sau unul care nu stapaneste materia. de asemenea nici in civil.e dreptul meu si obligatia baroului sa imi asigure calitatea produsului ce il ofera, si anume avocatul. eu nu pot sa fac studii sa vad daca avocatul este sau nu bun. tu ai dat anul trecut la magistratura si ai invatat cum ai invatat , si cred ca multi care au dat la inm stiu ce inseamna un an lipsa de pregatire. in acest context, in care nu te-ai pregatit pentru examen la un nivel optim precum si altii care au dat la plesneala nu cred ca trebuie sa se planga de barem sau de dificultatea examenului. de pilosi poti sa zici ce vrei.
si eu aveam emotii anul trecut. sper sa reusesti

Mai, sunt 2 chestii diferite aici:
- una e faptul ca nu am mai invata cum trebuie (sau cum eram eu obisnuit sa invat) si asta am recunoscut. Deci nu invinuiesc pe nimeni pt asta.
- a doua e baremul: am dat cateva examene de magistratura, stiu cu ce se manaca acele examene si nu putem spune ca sunt examene neserioase. As zice ca sunt de departe cele mai serioase examene juridice. Ce spun e ca daca la magistratura se pot selecta candidatii prin examene obiective, s-ar fi putut face la fel si in avocatura. Baremul la un examen de sinteza e subiectiv, orice ar zice oricine. Cu atat mai subiectiva e corectarea care se face de oameni diferiti si cu stari de spirit diferite in momentul corectarii lucrarii. Grila e sfanta pt ca suntem supusi cu totii 100% aceluiasi regim. Si nu depinde de toanele unui corector.
Imi imaginez un scenariu de genul: "Hmm... asta a scris asta dar n-a scris chiar cum s-a cerut in barem... ce fac, ii dau 0,5 sau ii dau doar 0,3? Da-l in ma-sa, ii dau doar 0,3 c-a si scris cam urat. Plus ca ne-am cam facut numarul de admisi asa ca de acum incolo corectam la sange" Intelegi ce vreau sa spun?

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)