avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
Tocmai m-am uitat peste testul grila :whistle: care s-a dat anul acesta la INM. Aveti mai jos link-ul:
[ link extern ]
Deci asta e selectie adevarata, imi e si rusine sa ma mai plang de baremul de la admiterea in barou. Sunt curioasa cei care vor test grila cate intrebari fac la acesta, eu la prima vedere, fara sa incerc sa ghicesc, doar pe ce stiu sigur , am facut mai putin de 20. E adevarat ca altfel te pregatesti pentru grila si altfel pentru sinteza, intr-un fel pentru judecatori si altfel pentru avocati dar uitati aici un test care te trece prin toate chichitele, nici vorba de lucruri esentiale, comune, numai exceptii, detalii in subiectele cele mai aride..
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Septembrie 2013
Crisanca, utilizator
Crisanca a scris:

Tocmai m-am uitat peste testul grila :whistle: care s-a dat anul acesta la INM. Aveti mai jos link-ul:
[ link extern ]
Deci asta e selectie adevarata, imi e si rusine sa ma mai plang de baremul de la admiterea in barou. Sunt curioasa cei care vor test grila cate intrebari fac la acesta, eu la prima vedere, fara sa incerc sa ghicesc, doar pe ce stiu sigur , am facut mai putin de 20. E adevarat ca altfel te pregatesti pentru grila si altfel pentru sinteza, intr-un fel pentru judecatori si altfel pentru avocati dar uitati aici un test care te trece prin toate chichitele, nici vorba de lucruri esentiale, comune, numai exceptii, detalii in subiectele cele mai aride..

Cred ca trebuie sa facem diferenta intre un serviciu public de maxima importanta (magistratii dau solutii care afecteaza in mod direct libertatea si/sau patrimoniul omului) si o profesie liberala in care obligatia e una de diligenta, in care nu esti platit din bani publici si in care greselile tale (daca exista) sunt oricum cenzurate de magistrati (care au rol activ, vorba aia...). Plus ca magistratii sunt platiti din bani publici si nu pot exista decat in numar limitat. Deci acolo e normal ca selectia sa fie draconica. Iti vorbeste unul care a picat cu 6,90, 6,50, 6,35, 6,25 la magistratura, deci care stie foarte bine despre ce e vorba.
au rol activ dar nu acorda consiliere juridica. sa nu imi spui ca tu ai luat notele alea si ai picat la admiterea in avocatura
marian20 a scris:

au rol activ dar nu acorda consiliere juridica.

N-am zis ca acorda consiliere juridica. Am spus ca instanta, daca vede ca avocatul e praf si ca, in realitate, partea sau (mai ales) inculpatul e lipsita de aparare, atrage atentia avocatului ca nu-si face treaba. Cel putin in teorie.

marian20 a scris:
sa nu imi spui ca tu ai luat notele alea si ai picat la admiterea in avocatura

Atunci nu-ti spun. Ma rog... ideea e ca sunt la limita desi ma asteptam sa ma prezint mult mai bine. Ce-i drept, a exista o pauza de aproape un an fatza de momentul in care am dat ultimul examen de magistratura. Daca as fi dat in vara asta la magistratura as zice ca m-as fi prezentat mult mai bine la examenul de avocatura. Insa eu am renuntat la ideea de magistratura asa ca nu am mai invatat din august anul trecut. Iar pt avocatura m-am apucat cu adevarat de invatat in 11 septembrie cand am reusit sa-mi iau concediu. Pana atunci am mai citit pe ici pe colo in weekenduri. Nu poti sa iei un asemenea examen doar cu ce ai invatat in anii trecuti pt magistratura. Intr-un an de zile se pierde multa informatie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Septembrie 2013
RoloTomassi, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)