avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
andreeas1 a scris:

Rolo, gresesti in drept nu trebuie sa te bazezi pe sinonime sau alte chestii din limbajul curent. Uite, un exemplu, la succesiuni, calcului rezervei. Activ brut- pasiv = activ net. AB= 100.000 ron P = 200.000 ron. Potrivit matematicii iti da - 100.000 ron, dar potrivit dreptului iti da ZERO :)) Asa ca, la un asemenea examen nu poti sa te bazezi pe matematica si pe alte lucruri care nu tin de drept :)

Te rog sa nu ma insulti.
Folosit exemplul de mai sus exact asta faci.
Te felicit pentru reusita la examen insa nu cred ca e cazul sa ii tratezi de sus pe cei care nu sunt la fel de multumiti de examen asa cum pari sa fii tu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Septembrie 2013
RoloTomassi, utilizator
Crisanca a scris:

E greu sa rezolvi 500 de grile intr-un singur examen. Intervine oboseala.
Crisanca a scris:

apropo de limbaj, mie nu mi s-a parut ca e echivalenta cu prezenta in cursul cercetarii care nu e judecata, dupa parerea mea, poate gresesc.

Cercetarea la fatza locului e un termen de judecata veritabil care se desfasoara in afara instantei.
RoloTomassi a scris:

andreeas1 a scris:

Rolo, gresesti in drept nu trebuie sa te bazezi pe sinonime sau alte chestii din limbajul curent. Uite, un exemplu, la succesiuni, calcului rezervei. Activ brut- pasiv = activ net. AB= 100.000 ron P = 200.000 ron. Potrivit matematicii iti da - 100.000 ron, dar potrivit dreptului iti da ZERO :)) Asa ca, la un asemenea examen nu poti sa te bazezi pe matematica si pe alte lucruri care nu tin de drept :)

Te rog sa nu ma insulti.
Folosit exemplul de mai sus exact asta faci.
Te felicit pentru reusita la examen insa nu cred ca e cazul sa ii tratezi de sus pe cei care nu sunt la fel de multumiti de examen asa cum pari sa fii tu.

:yeah:
Prieteni, nu va certati! Sa nu ne insultam reciproc, ci sa ne ajutam astfel incat fiecare sa invete din experienta celuilalt. Unii au luat examenul anul acesta, altii nu, important e ca fiecare sa i fie util celuilalt si sa revina pe forum sa marturisesca pataniile sale fie ca sunt de avocat stagiar, fie tot de candidat...:fight:
Nu te-am insulat deloc :) crezi ce vrei. eu ti-am dat un exemplu simplu. Nu sunt multumita nici eu, avand in vedere ca n-am scris 2-3 cuvinte sa imi scada 1 pct.

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)