avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
Eu cred ca voi da si la anul. Anul acesta a fost prima experienta (nereusita).
Chiar daca o sa iau si sub 5 la o proba sau doua (vedem), in realitate nota e "nedreapta". In sensul ca in cazul meu acel 5 inseamna 2 subiecte de sinteza tratate foarte bine si o speta la care nu am evaluat corect cauza.
As putea spune ca am fost foarte "aproape" de admitere, "as fi putut sa o ating" insa lipsa de atentie/cunostinte care s-a manifestat in doua-trei situatii critice (la spete in general) a fost cea care m-a privat de succes.
In plus, am avut cel putin 3 situatii in care am scris corect un raspuns si apoi, nesigur fiind am taiat si am scris in loc o balarie. :))

Asta e, pana la urma e vorba de atentie, de cunostine, de capacitatea de a face fata presiunii examanului, stc. Eu o iau ca pe o experienta (si cu bune si cu rele) si viata merge mai departe.

Mult succes celor care sunt pe "muchie" la punctaj si felicitari pentru munca depusa.

Celor care au picat/vor pica le spun... capul sus, in viata sunt multe obstacole sau nedreptati, nu trebuie sa abandonam lupta indiferent daca va mai exista "la anul".

Weekend placut.
YEP a scris:

Eu cred ca voi da si la anul. Anul acesta a fost prima experienta (nereusita).
Chiar daca o sa iau si sub 5 la o proba sau doua (vedem), in realitate nota e "nedreapta". In sensul ca in cazul meu acel 5 inseamna 2 subiecte de sinteza tratate foarte bine si o speta la care nu am evaluat corect cauza.
As putea spune ca am fost foarte "aproape" de admitere, "as fi putut sa o ating" insa lipsa de atentie/cunostinte care s-a manifestat in doua-trei situatii critice (la spete in general) a fost cea care m-a privat de succes.
In plus, am avut cel putin 3 situatii in care am scris corect un raspuns si apoi, nesigur fiind am taiat si am scris in loc o balarie. :))

Asta e, pana la urma e vorba de atentie, de cunostine, de capacitatea de a face fata presiunii examanului, stc. Eu o iau ca pe o experienta (si cu bune si cu rele) si viata merge mai departe.

Mult succes celor care sunt pe "muchie" la punctaj si felicitari pentru munca depusa.

Celor care au picat/vor pica le spun... capul sus, in viata sunt multe obstacole sau nedreptati, nu trebuie sa abandonam lupta indiferent daca va mai exista "la anul".

Weekend placut.

Bravos!
=D> =D> Sa ne molipsim si noi de optimismul tau
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Septembrie 2013
margaritoiu, utilizator
andreeas1 a scris:

Nu te-am insulat deloc :) crezi ce vrei. eu ti-am dat un exemplu simplu. Nu sunt multumita nici eu, avand in vedere ca n-am scris 2-3 cuvinte sa imi scada 1 pct.

Atunci e vorba de lipsa totala de tact.
Nu vreau sa cred ca e lipsa de altceva pt ca folosind exemplul acela a fost ca si cum mi-ai fi sugerat ca nu inteleg probleme elementare de drept si nu faptul ca nu sesizez nuante sau probleme complexe. Poate ca intr-adevar n-ai vrut sa ma jignesti, dar asta a iesit.
Oricum, iti urez mult succes in profesie si, daca n-ai timp sa citesti cele 1001 randuri scrise de noi, atunci sper sa nu ai timp nici sa ne dai lectii.
am doua intrebari...de fapt sa ne dam cu parerea, ca nu aveam de unde sa stim exact, la speta 1 penal ... voi ati inteles ca trebuie sa precizati si infractiunea sau sa trebuie precizata doar contributia fiecaruia(autor, complice B), credeti ca se v a puncta ceva si numai pt atat?
la concurs - feluri - daca le-am enumerat doar fara sa definim, in cazul ce lor doua (calificat cu conexitate etiologica si consenvenctionala) credeti ca se v-a puncta?voi cum ati porcedat?
ms
copallo a scris:

am doua intrebari...de fapt sa ne dam cu parerea, ca nu aveam de unde sa stim exact, la speta 1 penal ... voi ati inteles ca trebuie sa precizati si infractiunea sau sa trebuie precizata doar contributia fiecaruia(autor, complice B), credeti ca se v a puncta ceva si numai pt atat?
la concurs - feluri - daca le-am enumerat doar fara sa definim, in cazul ce lor doua (calificat cu conexitate etiologica si consenvenctionala) credeti ca se v-a puncta?voi cum ati porcedat?
ms

:stunned:
Vorbeste unul dintre picati: la speta 1 penal....am precizat si infractiunile pt ca ele fusesera retinute gresit de instanta la condamnarea inculpatului....parca era talharie cu lovituri, inlocuind talharia cu violarea de domiciliu...
2..la concurs...singura enumerare a fost cea referitoare la conexitatea etiologica si consecventionala, cu o scurta explicatie plus un exemplu...cam atat.....asadar, slabut..asteptam si alte raspunsuri

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)