avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
andreeas1 a scris:
PS: n-am stat sa citesc cele 1001 de randuri scrise de voi. Cine a invatat a scris, cine nu, nu.

Asa e. Pana la urma viata se imparte in alb si negru.
Iar examenele se finalizeaza cu admisi (care au citit) si respinsi (care nu au citit).
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Septembrie 2013
RoloTomassi, utilizator
margaritoiu a scris:

RoloTomassi a scris:

Crisanca a scris:

Uite ca eu nu cred ca vor fi numai grile in urmatorii 5 ani avand n vedere ca gradul de analfabetism e in floare, inclusiv printre absolventi de facultate si master, mai nou, chiar si de la stat, si din cauza acestui tip de examinare. Am intalnit absolventi de drept care intr-un sms

:oops:
Ai pus degetu pe rana, din nou! Pt ca toti se tem de grile pt ca acolo trebuie sa nu fi tocilar, tocmai de aceea grilele nu sunt preferate de majoritatea concurentilor. Si totusi ele fac o selectie drastica. De pilda, cunosc o avocata care avand in spate experienta anilor de practica, n-a facut 70 de puncte. Rusinos. Dar probabi ca aia de la INM is mai prosti ca astia de la INPPA... Naiba stie....pana la urma tre sa tocim ca sa visam cartea, precum spunea unul din forumisti si trecem si de sinteza. Am remarcat totusi in avest an o dezamagire a multor candidati care n-ar vrea sa mai incerce in anii viitori tocmai din cauza baremului aiuristic...:thumbdown:

Eu nu ma tem de grile si nu sunt nici tocilara, dar grila poate fi mai dificila decat examenul scris, depinde de capcanele puse in intrebari. Anul asta a fost relativ usor, dar acum doi ani a fost mai dificil si sunt grile pe care nu le rezolvi nici dupa ce citesti materia. Din punctul meu de vedere sa se dea o singura zi 500 de intrebari si gata, e ok si asa. Era doar o parere, probabil unii s-au simtit atinsi de remarca mea..
Crisanca, utilizator
Rolo, gresesti in drept nu trebuie sa te bazezi pe sinonime sau alte chestii din limbajul curent. Uite, un exemplu, la succesiuni, calcului rezervei. Activ brut- pasiv = activ net. AB= 100.000 ron P = 200.000 ron. Potrivit matematicii iti da - 100.000 ron, dar potrivit dreptului iti da ZERO :)) Asa ca, la un asemenea examen nu poti sa te bazezi pe matematica si pe alte lucruri care nu tin de drept :)
Crisanca...............,,mai intrebi unde poti in drepta stanga,,. referitor la acest aspect, as vrea sa spun, in ceea ce ma priveste, ca in amfiteatrul de la Timisoara, unde am sutinut examenul, a fost imposibil sa discuti cu cel de langa tine. Din acest punct de vedere, supraveghetorii au fost extrem de rai si n-au permis nici macar sa te uiti spre celalalt, daramite sa mai poti intreba ceva. E firesc sa fie asa. prin urmare, cu intrebatul e mai greu...:foottap:
margaritoiu, utilizator
Si eu tot in Timisoara am dat si au fost atentionati de nenumarate ori unii sa nu mai vorbeasca, doar atentionati, nu scosi afara. La sfarsit s-a facut ca nu vede unul dintre supraveghetori cand mi-a spus ceva colega la o intrebare, e drept ca nu era mare lucru si s-a intamplat doar la ultima proba. Faceau ei pe durii si erau foarte atenti dar sigur s-a mai comunicat discret daca cunosteai pe cineva.
Rolo parca a scris ca si-a dat seama ca gresit ca nu a scris ceva ce stia. Imagineaza-ti ce am simit eu ca am scris corect la speta ca e nulitatea absoluta a cercetarii daca nu participa procurorul, apoi inainte sa ies am taiat si am zis ca nu e nicio sanctiune, ca nu e printre cazurile de NA, desi le stiam foarte bine, dar nu am realizat pe moment ca e si chestia cu procurorul acolo, desi ea se refera la prezenta la judecata; apropo de limbaj, mie nu mi s-a parut ca e echivalenta cu prezenta in cursul cercetarii . Nu citisem cercetarea, era jumate de pagina in Udroiu si nu zicea nimic de NA dar a fost o inspiratie proasta pe ultimul moment si am pierdut un punct dintr-o prostie. Deci se poate si mai mare ghinion, cred ca am batut oficial recordul la ghinion cu asta. Era clar ca nu poate fi nicio sactiune raspunsul corect, dar stiind intre ghilimele ca nu e la nulitate absoluta, m-am gandit ca sau nu e nicio sanctiune sau e una pe care eu nu am citit-o si decat sa scriu prostii mai bine risc sa pierd punctul si sunt coerenta cu ce mi se parea ca stiu. Si daca nu as fi stiut cazurile de NA.. Asta e acum..
Crisanca, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)