avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
YEP a scris:

Teoretic lucrarile din Bucuresti de exemplu sunt corectate in Cluj, cele din Constanta in Craiova si asa mai departe.

Cu privire la examen, la dificultatea lui remarc si afirm urmatoarele:

Il poti promova usor doar daca \"visezi\" materia.

Materia in sine nu e grea insa cantitatea uriasa de informatie da mult de furca. Mai ales cand subiectele contin \"soparle\" asa cum INPPA ne-a obisnuit in ultimul timp.

Subiectele contin un grad ridicat de dificultate (in special cele de la admitere in profesie direct definitivi)

Un examen de admitere in profesie ar trebui sa fie de bun simt adica sa testeze nivelul de cunostinte cerut si daca il ai sa fii admis. Nu este posibil ca la admiterea in profesie sa ai parte de subiecte complexe, situatii juridice atipice care pot pune in dificultate multi dintre avocatii cu experienta. Aici fac referire in mod direct la acele subiecte care sunt facute special sa te incurce si care nu ar trebui sa aiba legatura cu admiterea in profesie.

Baremul este unul foarte dificil si nerezonabil pe alocuri. Nu are ce sa caute un asemenea barem la admiterea in profesie. Ii pot intelege existenta la definitivatul dupa ani de stagiatura dar nu la admitere.

Sistemul de punctare incurajeaza mult tipul de invatat \"pe dinafara\" ceea ce nu face bine unei gandiri logice de avocat/viitor avocat.

Sistemul juridic procedurall din Romania este incalcit (mai ales codurile de procedura penala si civila pe care le-am avut in tematica) si in plus am nimerit vremuri de schimbari de la an la an.

N-ar fi rau sa existe o tematica mai precisa si un barem publicat anticipat, la vedere, transparent sau macar cat de cat transparent. Dupa ce ca sunt mii de pagini de tratate sau coduri nici nu stim ce sa invatam mai bine, pe ce sa punem accentul.

Tematica nu are nici o logica pe alocuri, de exemplu la procesual civil admitere stagiari s-a scos apelul si recursul care sunt ESENTIALE in opinia mea si au oprit contestatia in anulare si revizuirea. In schimb la admitere direct definitivi e pe dos. Sa imi spuna si mie cineva, un stagiar de cate revizuiri s-a lovit primii 2 ani. Sunt multe aspecte din tematica care trebuie mutate doar pentru examenul de definitivare dupa stagiatura.

Ar fi mai corect pentru sistem si pana la urma si pt INPPA sa se \"dea drumul\" la o admitere mai facila in profesie si sa se inaspreasca examanul de definitivat. Pe acelasi principiu cu care opereaza si universitatile... multi admisi putini care termina. Asa ar fi mai sanatos si mai corect in opinia mea.
=D> =D>
Subscriu si eu acestei opinii pertinente. Alo, INPPA, UNBR?! Daca cineva este pe receptie, poate tineti cont si de opinia lui YEP. Respect!

Ultima modificare: Vineri, 27 Septembrie 2013
margaritoiu, utilizator
Ce se intampla cu contestatiile la barem? Am depus una prin mail la baremul de la OEPA , ar trebui sa primesc raspuns sau nu va fi luata in considerare fiind depusa prin mail? Unde trebuie trimise? Stie cineva?
Daca faci contestatie la nota, trebuie motivata? Exista posibilitatea sa primesti o nota mai mica in urma contestatiei?
Eu am scris ca poate exista o legatura de loc si timp intre infractiunile comise dar mi-am pus punctajul, insa nu stiu cum se corecteaza, sper sa nu ia in considerare doar expresiile din barem.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Septembrie 2013
Crisanca, utilizator
[ link extern ]

Scrie mare in susul paginii tot ce trebuie sa faci.
Acum se fac contestatii la barem.

"Contestaţiile se vor putea depune la INPPA (structura centrală), la adresa Bucureşti, str. Vulturilor nr. 23, etaj 2, sector 3, la data de 27.09.2013 între orele 14.00 – 20.00 şi la data de 28.09.2013 între orele 08.00 – 14.00, sau prin fax la nr. 021/330.12.97
Termen limita: sâmbătă, 28 septembrie 2013, ora 14.00".

Contestatii la note se fac abia dupa ce se afiseaza notele.
Multumesc, eu intrasem doar pe siteul UNBR iar acolo nu se spunea nimic in afara de modelul de contestatie afisat. Vad ca termenul limita e pana azi la 14 pentru penal, cred ca contestatia depusa de mine la baremul OEPA s-a pierdut pe traseu, mai ales ca am trimis-o prin mail la UNBR. Era complet prostesc baremul dupa parerea mea, se puncta aceeasi idee de trei ori cu mici diferente de formulare, ca facut de cineva care nu a citit materia si a luat cu copy paste din lege sau manual.
Si acum sa asteptam rezultatele :) Felicitari supravietuitorilor :))

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)