avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
Am patit si eu acelasi lucru; pentru mine, la civil au fost furcile caudine. Am fost atat de suparata incat nu am mai avut puterea sa ma adun; ...nu m-am mai prezentat la urmatoarea proba..Pacat de viata noastra, de timpul pierdut - poate ca unii nu-mi vor da dreptate, dar atunci cand mai ai si serviciu si sacrifici totul unui vis, durerea e mai mare si mai profunda.. pentru mine vara a trecut fara sa-i fi simtit savoarea.. m-am '"bronzat" la lumina becului cu tratatele in fata... Nu dau vina pe nimeni, ci pe mine... oricum nu ma las batuta.. Celor ce au reusit, succes pe mai departe!...Tuturor celor care ati avut ghinionul sa pierdeti startul: Nu renuntati! Daca va doriti cu tot dinadinsul sa intrati in avocatura , se va intampla si asta.. poate nu asa de repede dar , cu siguranta va veni si acea zi..Am vazut azi un clip cu un roman orb care canta dumnezeieste... m-a miscat nespus.. omul se ghida dupa dictonul "DACA VREI, POTI! Si mi-am dat seama ca are dreptate... cel mai important e sa nu ne pierdem speranta!!
9iustitia a scris:

Am o intrebare pentru cei care ati mai dat examenul sau stiti cumva de la altii. Se acorda punctaje intermediare sau e strict pe barem ,totul sau nimic? De exemplu daca in barem e 0,70 ,dar tu ai scris un sfert din idee... :D ti se puncteaza ceva? Ati obtinut punctaj apropiat cu cel pe care l-ati estimat ?... merci mult...

Ma intereseaza si pe mine in mod deosebit informatia asta.
nu se dau puncte pe franturi. dar daca din ideea scrisa reiese esentialul (nu era necesar sa scrii cuvant cu cuvant din carte) se va da punctajul maxim. anul trecut ne-au taxat la sange in prima evaluare si chiar pe alocuri cu rea- credinta s-a corectat gresit, dar dupa contestatii majoritatea (foarte multi) din contestatari si-au primit puncatjul asteptat.
m-am tot intrebat de ce s-a scazut pregul de trecere de la grile de la 70 la 50. o varianta o stiti p-aia cu pilele, o alta este ca sa ia mai multi bani (de la 800 la 1000 lei), astfel se justifica plata cu organizarea pentru mai multi admisi in proba a doua. sper sa se revina la pragul de 70.
Buna seara.
In cat timp s-au afisat rezultatele anul trecut? E prima data cand dau examenul scris si chiar nu stiu la ce sa ma astept din punctul de vedere al punctarii. Din estimarile mele sunt chiar la limita. Se pot face contestatii cu succes, chiar exista asa ceva?
Mai am o intrebare pentru cei care au invatat din Udroiu la procedura penala. Se pare ca este o greseala in tratatul lui de anul acesta la termenul de la care curge apelul, sunt mentionate alte categorii de persoane decat cele prevazute in barem si alte surse precum si Codul de procedura penala dupa cum am constatat ulterior, prea tarziu, caci am fost depunctata cu 40 de sutimi. Nu inteleg care e explicatia, poate ma ajuta cineva.

Ultima modificare: Vineri, 27 Septembrie 2013
Crisanca, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)