avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
~ Conținut șters la cerere ~
aneana a scris:

radul22 a scris:

Imi place sa cred ca sunt un ''nechemat''..
In urma rezultatelor la examenul de intrare in profesie stagiar 2011/2012, am reusit sa ocup un loc bunicel.
Si pot sa te asigur ca am fost racolat de cele mai bune firme de avocatura din RO - fara pile, fara nicio cunostinta (sincer, sunt inca curios cum au dat de mailul meu sau chiar de nr meu de mobil, nici macar nu stiu daca dadeam aceste date la inscrierea la barou).
Oricum, ideea e ca se poate. pe bune...

felicitari Radu!
poate ca astfel de exemple ne lipsesc noua si in lipsa lor facem atatea scenarii. ce-i drept este ca avem si motive. modul in care se desfasoara examenul ridica mari semne de intrebare...
foarte interesanta experienta ta!

Sa nu mai aud de exemple din acestea. E o minciuna de toata jena. Se poate vedea cum vrea sa atraga / vezi doamne intri si dupa aceea esti cautat si nu de oricine ci de marile case de avocatura . Bai radu , tu ai avut vreun examen in care sa fie punctat un singur subiect cu 4 puncte ? Pai stai asa ma pila ca nu-mi inveti tu mie 2 pagini dintr-o carte si iei un examen de dimensiunea asta. Uita-te la baremul de astazi si ai sa vezi. Deci iti trebuie o medie de minimum 7 dar daca nu stii sa zicem o juma de pagina dintr-o carte , gata pici ?> Pai cum se cheama asta in limbajul tau ? Deci , ca sa fie cat mai simplu pentru pilosi, invatati tata 3 pagini din procedura penala si luati 10. Cine a mai pomenit ba sa punctezi speta cu 2 puncte , mai putin ca teoria ???? Cand in speta intalnesti multiple subiecte de teorie, le mai si gandesti, tu esti punctat in felul asta ??
@ Andrei.
Sper remarca ''pila'' era generica, nu la adresa mea, caci nu ma cunosti si chiar nu sunt.
Revenind la intrebarea ta. Da, cred ca am avut subiect de 4 puncte anul trecut la OEPA (acum imi vad mesajul si am indicat gresit anul cand am dat examenul - a fost chiar anul trecut).
Acum ca sa fiu sincer.
1. Mi se pare ca s-a scazut nivelul de grile la 50 special ca sa poata trece de acest filtru pilele. Ca pila pila la grila e mai greu.
2. Acum ca au trecut pilele de grila, intr-adevar se poate face jocul la redactionale si spete. Deci aici iti dau dreptate.

Eu nu incerc sa atrag pe nimeni, nu uita vorba de anul trecut ''cozonacul e tot mai mic''.
Ce iti pot garanta insa este ca am fost contactat de NNDKP. De asemenea, cauta primele 10 nume din lista de admisi de anul trecut (ierahie) si apoi cauta la barou. Vei vedea ca minim 3 sunt la NNDKP (sper sa ma ajute memoria). De asemenea, ceilalti sunt tot la firme mari.

Examenul e foarte greu nu atat prin dificultate, ci prin imensitatea materiei. Daca se va corecta strict dupa barem va fi greu, dar poate corectorii vor sti sa citeasca esentialul. Eu anul trecut am luat 10 curat doar la OEPA (baremul era mai curat anul trecut) si pot sa iti garantez ca nu am scris cuvant cu cuvant baremeul - dar, cu cuvintele mele, se regasea esentialul.
Bafta!
ok
Ultima modificare: Vineri, 27 Septembrie 2013
andreibunea, utilizator
Eu nu o sa mai fac sesizare la inppa pt ca vad ca si altii au avut problema mea. Doamnele nu cred ca au fost de rea credinta, doar ca nu au stiut cum sa aiba o atitudine ok astfel incat sa tratam examenul asta cu seriozitate. Am fost placut surprinsa sa vad ca au venit in sala cu aparate de detectat casti. Cel putin au reusit sa dea aparenta unui examen serios, pentru mine. Nu cunosc "dedesubturile", doar sper sa fie cati mai putini care intra cu "relatii"
Vedem cat de corect vor corecta, insa.

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)