avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
Acum nu trebuie scuzata nici pregatirea insuficienta. E adevarat ca baremul e criminal insa prin comparatie si cel de anul trecut a fost similar. In plus, in baremul 2013 fata de cel din 2012 s-a dat o mana de ajutor sumplimentara candidatilor. De exemplu la calsicul "instanta a procedat corect? Motivati" anul trecut s-a dat 0.4 dintr-un punct pe raspunsul prin da sau nu. Anul asta s-a dat 0,5 din 1p.

Sa nu mai zic de coborarea grilei de la 70 la 50. Peste 1000 de candidati la nivel national au luat intre 50 si 70 beneficiind de acest lucru

Oricum baremul asa cum e conceput incurajeaza tocitul insa daca stii bine materia nu ai cum sa nu treci. Deci inseamna ca trebuie sa invatam mai bine.

E adevarat ca examenul poate fi luat de cei mai buni studenti din an si pilele. De vina pentru examenul selectiv este numarul mare de absolventi de drept din fiecare an. Trauasca universitatile particulare.
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2013
YEP, utilizator
andreibunea a scris:

Baremul va fi aplicat la sange in conditiile in care vor fi deja 600 de insi care s-au conformat. Restul """prostimii> vor suferi rigorile corectorilor ""nesalarizati:::. Din 600 va anunt ca minimum 150 sunt pile tari din Bucuresti, in jur de 70 80 de prin judete (din toate nu din fiecare) , vreo 150 sunt aia picati la inm si care vor sa ia un examen macar anul asta , 100 au invatat (a se citi -tocit) ca chiorii si au avut bafta si aproximativ 100 au invatat pe bune beneficiind de bafta de a intra pe branci , la sutime. Asta este examenul copii.

Nu vreau sa fiu rautacios dar am impresia ca prea le stii tu pe toate...150,70..eu zic totusi sa nu gandim atat de departe.Asta ar insemna ca cine are norocul sa fie in primii 600 de bine,cine nu degeaba,poate sa fi scris totul perfect.Uneori mai si suferim de prea multe banuieli.
~ Conținut șters la cerere ~
da ma le stiu. nu pe toate da pe astea da. scoate capul din pamant si vezi realitatea din jurul examenului (ca sa fiu on topic). Este dubios ca la atata materie si la un examen de drept sa se ceara sa scrii ca in carte cuvant cu cuvant (cu exceptiile de rigoare). Poate mergi cu ochii inchisi si nu vezi bmw urile si mercedesurile care opresc la poarta facultatii :))))) (nu ca ar fi rau sa ai asa o masina dar trebuie sa ai ceva fler sa iti dai seama de cum arata niste pile ).
Asa sunt oamenii , daca le e lor bine e ok. Nu conteaza restul populatiei . Stai f calm , nu o sa intri anul asta . Si dupa aceea ai sa folosesti capul si pentru a gandi in plan real nu numai pentru a asimila informatie bruta ca un robot.

mariusbancila a scris:

andreibunea a scris:

Baremul va fi aplicat la sange in conditiile in care vor fi deja 600 de insi care s-au conformat. Restul """prostimii> vor suferi rigorile corectorilor ""nesalarizati:::. Din 600 va anunt ca minimum 150 sunt pile tari din Bucuresti, in jur de 70 80 de prin judete (din toate nu din fiecare) , vreo 150 sunt aia picati la inm si care vor sa ia un examen macar anul asta , 100 au invatat (a se citi -tocit) ca chiorii si au avut bafta si aproximativ 100 au invatat pe bune beneficiind de bafta de a intra pe branci , la sutime. Asta este examenul copii.

Nu vreau sa fiu rautacios dar am impresia ca prea le stii tu pe toate...150,70..eu zic totusi sa nu gandim atat de departe.Asta ar insemna ca cine are norocul sa fie in primii 600 de bine,cine nu degeaba,poate sa fi scris totul perfect.Uneori mai si suferim de prea multe banuieli.

Nu sunt de vina univ particulare ci aia care au pus gheara pe profesia asta . Aia care nu accepta concurenta si care vor monopol. Eu as spune , traiasca Bota. Ca tare am senzatia ca in cativa ani treaba va fi foarte serioasa.

YEP a scris:

Acum nu trebuie scuzata nici pregatirea insuficienta. E adevarat ca baremul e criminal insa prin comparatie si cel de anul trecut a fost similar. In plus, in baremul 2013 fata de cel din 2012 s-a dat o mana de ajutor sumplimentara candidatilor. De exemplu la calsicul \"instanta a procedat corect? Motivati\" anul trecut s-a dat 0.4 dintr-un punct pe raspunsul prin da sau nu. Anul asta s-a dat 0,5 din 1p.

Sa nu mai zic de coborarea grilei de la 70 la 50. Peste 1000 de candidati la nivel national au luat intre 50 si 70 beneficiind de acest lucru

Oricum baremul asa cum e conceput incurajeaza tocitul insa daca stii bine materia nu ai cum sa nu treci. Deci inseamna ca trebuie sa invatam mai bine.

E adevarat ca examenul poate fi luat de cei mai buni studenti din an si pilele. De vina pentru examenul selectiv este numarul mare de absolventi de drept din fiecare an. Trauasca universitatile particulare.

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)