avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
Draga Andrei,
Nu stiu cum s-au comportat supraveghetorii din sala unde ai sustinut examenul, insa elogiile pe care le aduci tu organizatorilor imi amintesc de perioada cand pupatul la spate era sport national.nBaremul de corectare in mod clar este defectuos, te poate dezavantaja lipsa unui cuvant cu cateva zecimi de punct, uneori chiar si pana la 0.50.
Despre corectitudine, este discutabil, atata timp cat coltul foii este indoit si sigilat cu un timbru ce nu acopera in intregime chenarul, astfel incat cu destul de multa usurinta, s-ar putea identifica numele candidatului.
Desi am reclamat inca de ieri sefului de sala acest aspect, vad ca si astazi s-a procedat in mod similar.
Imi permit sa fiu subiectiva, atata timp cat nimeni nu numai ca nu s-a sesizat, dar nu s-a luat nici o masura in acest sens.
Cat despre cuantumul taxelor, daca ti se pare putin, sau daca te dau banii afara din casa, ii poti investi in actiuni filantropice.
Eu una, muncesc jumatate de luna pentru banii astia.

andreibunea a scris:n
nun examen deosebit de corect , organizat de niste oameni integri si cu constiinta curata. Taxa de 1000 de lei e prea mica pentru eforturile uriase pe care le-au depus organizatorii si comisia de examen care a muncit pentru a crea subiecte accesibile si cu un barem de bun simt. Trebuie sporit gradul de dificultate al subiectelor, trebuie introdusa si proba interviului , trebuie marita si taxa de examinare. Doar asa adevaratele valori vor accede in aceasta profesie unde onoarea si cinstea sunt cele mai importante caracteristici. Nu am vazut niciodata atata cinste cat vad in lumea celor din unbr. Nu mai am cuvinte sa descriu aprecierea pe care o port inclusiv celor care apara interesele legitime ale nedreptatitilor ce se perinda pe la institutii gen dna, diicot si care in acelasi timp cu onoare conduc tot ce tine de profesia de avocat .n
nn
~ Conținut șters la cerere ~
O sa imi exprim si eu parerea despre acest examen, fiind si primul pe care il dau (pt avocat definitiv)
In primul rand baremul este o batjocura atat la adresa celor ce dau pt stagiari cat si pentru definitivi. Am realizat ca nu se va evalua subiectul tratat, lucrarea per ansamblu astfel incat nota sa reflecte nivelul de cunostinte al candidatului ci se va corecta la fel cum taie macelarul carnea la abator, adica dand cu toporul.

Un candidat cu cunostinte reale, sa zicem de nota 7 va lua 5.5 sau 6 din pricina baremului.
Si care e logica pana la urma? de exemplu la OEPA stagiari la \"activitati de asistenta si reprezentare\" pierzi cate 0,1 la fiecare omisiune (sau chiar mai mult) daca nu enumeri toata liota de autoritati si organe jurisdictionale? Ce conteaza mai mult sa inveti ca un papagal sau sa inveti logic, sa retii esentialul, principalul? Hai sa fim seriosi, nu asta trebuie sa fie esenta examenului.

In ceea ce priveste spetele, sunt de acord cu ele, insa modul cum sunt punctate e ridicol.
La o intrebare de gen : "Instanta a procedat corect? Motivati!" pentru raspunsul prin "DA" sau "NU" se da 0,5 si pentru motivatie argumentata inca 0,5. Bataie de joc.

Si exemplele pot continua la nesfarsit...

Daca tot se fac ca dau examen scris sinteza pai hai sa corecteze ca o sinteza. Nu ca la o grila. Altfel, sa se dea grila de la un cap la altul si terminam cu circul.
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2013
YEP, utilizator
Va rog daca mai aveti probleme cu modul de organizare sa formulati o sesizare la INPPA. Eu o voi face cu siguranta pt ca astazi am fost mutata din nou inaintea examenului pe motiv ca vorbeam in afara examenului cu persoana din spatele meu, ieri. Se pare ca am avut tratament preferential. Nu e normal sa intrii in examen cu o stare de nervozitate din cauza unor pseudo-asistenti universitari, in scopul de a-si demonstra gratuit autoritatea. Rusine!
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)