avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
sim0na111 imi pare rau insa , nu zic ca avocat ci macar ca om , iti trebuie ceva mai mult ca sa sesizezi anumite lucruri. Aneana , fata desteapta , eu iti doresc succes. Cat despre porcaria asta de examen eu va pot spune ca intentionat se fac greseli atat de flagrante. E clar ca subiectul va fi anulat si se vor lua 5 puncte. E bine ca mai primesc aceste puncte si unii care merita dar va anunt ca manevra asta este facuta tot pentru pile care mai au nevoie de ajutor. Nu se poate sa dai un subiect atat de important si sa nu fie in tematica .
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2013
Admin, administrator

Ai perfecta dreptate/ si eu le-am invatat dar nu e corect sa fie atat de tricky. Mai ales ca in tematica unbr pentru definitivi ele apar expres langa interdictii si incompatibilitati. Daca le vezi acolo si nu le mai vezi dincolo ce sa crezi ?

RoloTomassi a scris:

E tricky pt ca toate 3 (nedemnitatile, incompatibilitatile si compatibilitatile) sunt incluse in Lege in Capitolul II "Dobandirea profesiei de Avocat", sectiunea I "Conditii de inscriere in avocatura" pe cand in Statut Incompatibilitatile sunt tratate separat.
Pe de alta parte in Tematica "Incompatibilitatile si Interdictiile" constituie subiect separat insa in examen nu s-au dat interdiciile ci nedemnitatile.

Mi-e greu sa cred ca vor anula subiectul cu nedemnitatea...insa si eu am ramas surprins de modul rau-intentionat al stabilirii baremului...cand am iesit ieri din sala nici nu credeam ca nu am minimum 7 la ambele iar cand am vazut baremul m-am trezit la realitate..sper sa iau cel mult 6 la ambele.A trecut insa ziua de ieri,crezand ca baremul a fost doar o scapare si cand colo ce sa vezi,si astazi la oepa iar barem dubios.Eu spre exemplu chiar nu am mai gandit ca trebuie sa insir si toate acele institutii(la subiectul cu activitatea).Simt ca am cam iesit din cursa insa speranta moare ultima...sper sa fac maine cat mai bine si ca cei care corecteaza sa nu tina cont strict de barem ci sa analizeze si teza in ansamblul ei.Numai bine!
un supraveghetor primeste 4000 lei iar responsabilul de sala 5000 lei pentru a se comporta asa. Evident in ceea ce priveste examenul.
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2013
andreibunea, utilizator
Baremul va fi aplicat la sange in conditiile in care vor fi deja 600 de insi care s-au conformat. Restul """prostimii> vor suferi rigorile corectorilor ""nesalarizati:::. Din 600 va anunt ca minimum 150 sunt pile tari din Bucuresti, in jur de 70 80 de prin judete (din toate nu din fiecare) , vreo 150 sunt aia picati la inm si care vor sa ia un examen macar anul asta , 100 au invatat (a se citi -tocit) ca chiorii si au avut bafta si aproximativ 100 au invatat pe bune beneficiind de bafta de a intra pe branci , la sutime. Asta este examenul copii.

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)