avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
~ Conținut șters la cerere ~
mai public odata postul meu initial. L-am editat dupa ce ai postat tu si exista riscul sa nu se inteleaga.

O sa imi exprim si eu parerea despre acest examen, fiind si primul pe care il dau (pt avocat definitiv)
In primul rand baremul este o batjocura atat la adresa celor ce dau pt stagiari cat si pentru definitivi. Am realizat ca nu se va evalua subiectul tratat, lucrarea per ansamblu astfel incat nota sa reflecte nivelul de cunostinte al candidatului ci se va corecta la fel cum taie macelarul carnea la abator, adica dand cu toporul.

Un candidat cu cunostinte reale, sa zicem de nota 7 va lua 5.5 sau 6 din pricina baremului.
Si care e logica pana la urma? de exemplu la OEPA stagiari la \"activitati de asistenta si reprezentare\" pierzi cate 0,1 la fiecare omisiune (sau chiar mai mult) daca nu enumeri toata liota de autoritati si organe jurisdictionale? Ce conteaza mai mult sa inveti ca un papagal sau sa inveti logic, sa retii esentialul, principalul? Hai sa fim seriosi, nu asta trebuie sa fie esenta examenului.

In ceea ce priveste spetele, sunt de acord cu ele, insa modul cum sunt punctate e ridicol.
La o intrebare de gen : "Instanta a procedat corect? Motivati!" pentru raspunsul prin "DA" sau "NU" se da 0,5 si pentru motivatie argumentata inca 0,5. Bataie de joc.

Si exemplele pot continua la nesfarsit...

Daca tot se fac ca dau examen scris sinteza pai hai sa corecteze ca o sinteza. Nu ca la o grila. Altfel, sa se dea grila de la un cap la altul si terminam cu circul.

Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2013
YEP, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Si daca luati examenul de stagiari dupa aceea ce faceati? Cum faceati bani?? Sunt avocati de astia definitivi care va pune la munca sau va gasiti singuri procese pe la tribunale din oficiu sau de pe holuri? Puteti sa va deschideti cabinet daca sunteti stagiari?
Iulian81, utilizator
E cineva aici care poate spune ca a invatat toata materia si nu a luat examenul?
Iulian81, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)