avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
Nu-i nimic, bine ca mi-ai spus ca era sa fac infarct..:)
Crisanca a scris:

Am si eu o intrebare...
In cazul in care vom fi admisi, care sunt pasii ce trebuie parcursi si in ce ordine si perioada? Stiu ca teroretic aceste lucruri au intrat in materia de examen, dar nu le-am considerat atat de importante incat sa ma fi lamurit asupra lor..
Cred ca un prim pas ar fi inscrierea pe tabloul avocatilor ca stagiar, dar asta inainte sau dupa gasirea unui indrumator? Din cate stiu exista un termen limita pentru inscriere, sub sanctiunea pierderii calitatii de avocat stagiar..
Aveti idee cand incep cursurile INNPA? Nu stiu de unde am ramas cu ideea ca in primavara..

Nu e sigur daca am retinut ordinea corecta, dar pasii de urmat ar fi:
1. emiterea deciziei de primire in profesie (dupa afisarea rezultatelor + contestatii and stuff)
2. depunerea juramantului la prima intrunire a consiliului baroului
3. incheierea unui contract de colaborare/de salarizare cu un avocat indrumator
4. depunerea contractului la barou pentru inscrierea pe tabloul avocatilor

Cam asta ar fi.
imola_pap a scris:

Crisanca a scris:

Am si eu o intrebare...
In cazul in care vom fi admisi, care sunt pasii ce trebuie parcursi si in ce ordine si perioada? Stiu ca teroretic aceste lucruri au intrat in materia de examen, dar nu le-am considerat atat de importante incat sa ma fi lamurit asupra lor..
Cred ca un prim pas ar fi inscrierea pe tabloul avocatilor ca stagiar, dar asta inainte sau dupa gasirea unui indrumator? Din cate stiu exista un termen limita pentru inscriere, sub sanctiunea pierderii calitatii de avocat stagiar..
Aveti idee cand incep cursurile INNPA? Nu stiu de unde am ramas cu ideea ca in primavara..

Nu e sigur daca am retinut ordinea corecta, dar pasii de urmat ar fi:
1. emiterea deciziei de primire in profesie (dupa afisarea rezultatelor + contestatii and stuff)
2. depunerea juramantului la prima intrunire a consiliului baroului
3. incheierea unui contract de colaborare/de salarizare cu un avocat indrumator
4. depunerea contractului la barou pentru inscrierea pe tabloul avocatilor

Cam asta ar fi.

cum am inteles eu de la barou ---incheiere contract colaborare---depunerea contractului la barou---depunerea juramannt---emitere decizie- automat se inscrie si la inppa si urmatoarele serii esti inclus----devii avocat stagiar si urmezi inppa
ai doi ani de inscriere in barou de la afisarea rezultatelor
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Deci, daca am inteles bine, ai la dispozitie doi ani ca sa-ti gasesti un avocat indrumator si sa te inscrii in barou?
Cursurile INPPA aveti idee ce presupun, cate ore pe saptamana, cate luni pe an, doar asa, informativ, sa stiu daca ma intorc la scoala sau e ceva lejer , o data sau de doua ori pe saptamana?
Ultima modificare: Duminică, 6 Octombrie 2013
Crisanca, utilizator
Ce spuneti de eroarea materiala de 1 punct de la baremul OEPA - definitivi, observata dupa o saptamana de corectat lucrari (Hot 24 din 5 oct 2013 a comisiei de examen)? Punctul nu ar fi trebuit acordat din oficiu daca nu era in baremul initial?

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)