avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
Am si eu o intrebare daca stie cineva..
Acum vorbind la modul ideal.. ca ar fi cineva ff bine pregatit care sa ia admiterea in acelasi an atat la inm cat si la barou (avocat stagiar).
De candidat.. se poate candida la amandoua.. asta nu e problema.. numai sa nu pice probele in aceeasi zi..
Sa presupunem ca este declarat admis atat la INM cat si la Barou (avocat stagiar).
Avand in vedere ca rezultatele de la barou in principiu se afla putin mai tarziu… .. daca optezi pt INM sa zicem .. mai e posibil sa “ti se recunoasca admiterea promovata la barou” peste cativa ani daca o sa vrei sa te reorientezi si sa te faci avocat ?.. sau va trebui sa dai din nou admiterea..?
Din cate stiu la suspendarea din functie.. poti sa revi oricand..nu iti pierzi calitatea de avocat?
Exista o asemenea institutie si la stagiari?
In ce moment ti se recunoste aceasta calitate?..imediat dupa admitere.. sau trebuie sa-ti gasesti avocat indrumator..
Nu stiu cat de clar m-am exprimat..
Sper ca ati inteles ce vreau sa intreb.
Stie cineva sa-mi raspunda?
Multumesc anticipat.

Ca sa poti sa te suspenzi din Barou trebuie ca in prealabil sa te fii inscris in Tabloul avocatilor. Daca in perioada (fie chiar si de cateva zile) in care ai fost inscrisa in Barou (pana sa se admita cererea de suspendare) ai avut si calitatea de auditor de justitie ar trebui sa existe o stare de incompatibilitate.
Insa eu nu imi amintesc sa fie trecuta la incompatibilitati (in Legea 51/1995 sau in Statut) calitatea de auditor de justitie. Si, asa cum stim, incompatibilitatile au statut de exceptie si, prin urmare, sunt de stricta interpretare si aplicare. Eu nu m-am uitat in Lege si in Statut si nici nu am chef la ora asta insa poti sa o faci tu. Daca nu e trecuta calitatea de auditor de justitie la incompatibilitati (repet, nu-mi amintesc sa o fi intalnit) atunci ai varianta de a avea ambele calitati simultan si apoi sa te suspenzi din Barou.
Intre calitatea de auditor de justitie si cea de avocat stagiar as alege-o pe prima fara ezitare.
Poate doar asa... sa fii din Bucuresti si sa practici avocatura in Bucuresti. Daca esti din provincie e clar mai bine sa fii magistrat.
Buna seara. Poate cineva face o lista a cartilor despre care crede ca au fost cele mai "aproape de adevar" de barem? sunt multe variante.. si as dori sa stiu. Ms anticipat :)
Multumesc.
RoloTomassi a scris:

Ca sa poti sa te suspenzi din Barou trebuie ca in prealabil sa te fii inscris in Tabloul avocatilor. Daca in perioada (fie chiar si de cateva zile) in care ai fost inscrisa in Barou (pana sa se admita cererea de suspendare) ai avut si calitatea de auditor de justitie ar trebui sa existe o stare de incompatibilitate.
Insa eu nu imi amintesc sa fie trecuta la incompatibilitati (in Legea 51/1995 sau in Statut) calitatea de auditor de justitie. Si, asa cum stim, incompatibilitatile au statut de exceptie si, prin urmare, sunt de stricta interpretare si aplicare. Eu nu m-am uitat in Lege si in Statut si nici nu am chef la ora asta insa poti sa o faci tu. Daca nu e trecuta calitatea de auditor de justitie la incompatibilitati (repet, nu-mi amintesc sa o fi intalnit) atunci ai varianta de a avea ambele calitati simultan si apoi sa te suspenzi din Barou.
Intre calitatea de auditor de justitie si cea de avocat stagiar as alege-o pe prima fara ezitare.
Poate doar asa... sa fii din Bucuresti si sa practici avocatura in Bucuresti. Daca esti din provincie e clar mai bine sa fii magistrat.

nu este incompatibilitate nici pe legea avocatului si nici pe legea magistratilor.

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)