avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
mariusbancila a scris:

As fi tare curios daca se vor corecta toate la Bucuresti sau pe fiecare centru.

Am inteles ca se repartizeaza aleatoriu in centre...
9iustitia a scris:

mariusbancila a scris:

As fi tare curios daca se vor corecta toate la Bucuresti sau pe fiecare centru.

Am inteles ca se repartizeaza aleatoriu in centre...

Regulamentul asta e, sa se scaneze lucrarile si sa se trimita aleatoriu intre centre.
Si in privinta rezultatelor, si mie mi s-a zis cand am intrebat ca dureaza cam doua saptamani, dar, uitandu-ma la examenul de anul trecut, cand au afisat in doua saptamani, era vorba de lucrarile a aproape 700 de candidati, comparativ cu 2279 cati sunt anul acesta la nivel national. Deci ori dureaza mult mai mult, ori daca se incadreaza in doua saptamani nici nu vreau sa ma gandesc cu ce "simt de raspundere" se vor corecta tezele. Nu ne ramane decat sa speram la noroc...ceea ce va doresc si voua, tuturor!
Va multumesc!
Multumesc pentru informatii. Eu ma gandeam ca le vor afisa pe la inceptul lui decembrie :whistle:
Buna ziua,
Urmaresc cu foarte mare interes aceasta tema, dar mai ales discutiile dintre voi pe tema admiterii in avocatura. Eu sunt anul III si imi doresc foarte mult sa profesez in acest domeniu si de aceea as dori sa va intreb pe voi, cei care ati dat si poate care o sa mai dati acest examen si anii viitori, dupa ce carti v-ati pregatit? Sau mai bine spus care sunt autorii pe care ar trebui sa ii urmaresc? Anul acesta o sa invat procedura penala, penal special, contracte, succesiuni si mi-ar placea tare mult sa am o baza buna( oricum interesul meu imediat este sa imi iau si examenele de la facultate cu note mari)...ca apoi, cand o sa fiu mai aproape de examen, poate sa imi cumpar ceva actualizat. Mi-as dori foarte mult sa imi raspunda cineva pentru fiecare materie in parte( nu doar pentru cele precizate de mine, ci si pentru civil-parte generala, penal partea generala si speciala etc) doar daca, bineinteles, aveti rabdare. Pana acum am de Liviu Pop -Obligatiile, Udroiu-Drept Penal. Partea Generala si Partea Speciala( insa am citit ceva mai sus cateva pareri nu foarte multumite de el), Beleiu - Drept Civil Roman(dar e deja depasit), Eugen Chelaru -Drepturile persoanei, Jora- Drepturile Reale .
Poate o sa spuneti ca e prea devreme-probabil o sa dau examen din noul cod penal si sigur din noul cod de procedura civila, insa o baza trebuie sa existe cu siguranta, iar legatura intre vechile si noile coduri sigur este. Recomandari de la profesorii de la facultate sunt si nu prea (nu sunt studenta la Bucuresti, iar la unele materii suntem nevoiti sa cumparam cartile profesorilor pentru ca ne dau la examene fix din ele si daca mai faci legaturi intre institutii si gandesti mai departe de cartea lor nu ne puncteaza) de aceea apelez la voi pentru a-mi recomanda autorii cu adevarat importanti si pe care ar trebui sa ii urmaresc.
Va multumesc anticipat si va doresc tuturor mult succes in continuare, iar rezultatele de la examenele tocmai sustinute sa va aduca numai surprize placute in ciuda tuturor neplacerilor simtite de pe urma lor.

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)