avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
~ Conținut șters la cerere ~
Nedemnitatile primesc punctajul stabilit. S-au respins contestatiile la barem [ link extern ]
uite cum incepe notarea de la minus 2
Ultima modificare: Luni, 30 Septembrie 2013
silvian85, utilizator
Ceea ce se intampla cu baremele de la examenul de anul asta e de-a dreptul revoltator! Reaua-credinta (cu iz penal !) a celor care au facut subiectele si baremele e atat de evidenta...
Pacat, cred ca contestatia mea nu a fost luata in considerare, asta daca a ajuns la ei pana la urma. Modul de notare a raspunsurilor la primul subiect a fost aberant, s-a notat de trei ori aceeasi idee cu jumatate din punctajul subiectului, adica persoanele fata de care reprezinta avocatul clientul, Dupa prima enumerare de la catel la purcel, incluzand si institutii , autoritati ale administratiei publice si alte persoane juridice,fiecare pe puncte, a doua idee vorbea din nou despre reprezentare fata de alte autoritati publice, ca si cum nu fusesera deja incluse in liota precednta, a treia idee din nou despre reprezentare si protectia drepturilor in fata autoritatilor si institutiilor. Eu nefiind pe subiect, am scris doar despre reprezentare si asistenta fara sa insir persoanele fata de care are loc, am fost depunctata de trei ori pt aceeasi greseala si nu am primit nici un punct pentru indicarea activitatii in sine. Nu stiu daca cineva a fost in stare sa memoreze 3 forme diferite pentru aceeasi idee ca sa ia punctajul maxim. Eu de fiecarare data saream peste subiectul respectiv fiindca in cartea din care citeam era ilogic tratat, incepea cu o enumerare, cica , a domeniilor de interes pentru client, apoi continua cu altceva dupa doua puncte, repetari inutile ale aceleiasi idei, plus ca activitatea de mediere nu e de esenta activitatii avocatului dupa noua lege din 2006 avocatul nu mai poate face activitati de mediere daca nu devine mediator, deci in aceleasi conditii cu o persoana oarecare , iar la fiducie m-am gandit ca daca s-a scos de la civil nu o sa ne-o dea tocmai la OEPA etc. Chiar s-a incurajat toceala prin baremul respectiv, Cat despre nedemnitati, cred ca le-a fost jena sa recunoasca ditamai greseala/gafa la un un asemenea nivel, ar fi insemnat sa recunoasca implicit lipsa de profesionalism si eventual sa repete proba.
Ultima modificare: Luni, 30 Septembrie 2013
Crisanca, utilizator
margaritoiu a scris:

alex_11....,,cine vrea sa mai dea la anu trebuie sa invete dupa altcineva,,. La fel ca multi altii, si eu am invatat dupa Udroiu. Ai vreo recomandare? Multumim:-/

Asa cum am mai spus (se pare ca am avut cea mai buna inspiratie, de altfel), subiectele de pana acum au fost cuprinse in detaliu in cartile pe care le-am luat, acelea de sinteze de la Nominalex...
Deci... bafta dragilor si voua si mie!:luck:

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)