andreeas1 a scris:
mariusbancila a scris:
MihaelaCD a scris:
Salut! Eu am o nedumerire la speta nr 2 de la drept penal. Poate nu ma ajuta pe mine logica, si vreau sa ma lamuriti sa-mi pot fixa informatiile. Dupa barem am vazut ca s-a retinut tentativa la talharie, foma agravata in concurs cu violare de domiciliu. Dar in forma agravata e vorba de infr, savarsita intr-o locuinta sau alte dependinte ale acesteia. Mintea mea obosita dupa zilele astea imi spune ca se absoarbe violarea de domiciliu in forma agravata a talhariei. Va rog luminati-ma, ca nu mai am somn noaptea. Vreau sa stiu unde gresesc eu, si care e explicatia raspunsului corect din barem.
Multumesc.
exact asa am gandit si eu speta si din pacate,nu am gandit-o bine...
Daca citeai RIL-ul de la talharie stiai sa faci speta. Acel ril se gaseste in toate codurile. Era tentativa pentru ca nu reusise sa fure bijuteriile.
Stiu ca era tentativa. Solutia mea a fost tentativa la infr de talharie, in varianta agravata ( cu infr de loviri sau alte violente absorbita). Nedumerirea mea era violarea de domiciliu. In varianta agravata retinuta este vorba de o infr. savarsita intr-o locuinta sau alte dependinte ale acesteia. Deci asta presupune sa fi intrat intr-o locuinta. Si daca ii retine agravanta, cu patrunderea intr-o locuinta, de ce ii retine si concursul cu violare de domiciliu? Initial solutia mea a fost tentativa la talharie in concurs cu violare de domiciliu, dar am rectificat-o in tentativa cu varianta agravata. Am gresit, dar vreau sa-mi explice cineva solutia corecta a spetei.