avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
mariusbancila a scris:

MihaelaCD a scris:

Salut! Eu am o nedumerire la speta nr 2 de la drept penal. Poate nu ma ajuta pe mine logica, si vreau sa ma lamuriti sa-mi pot fixa informatiile. Dupa barem am vazut ca s-a retinut tentativa la talharie, foma agravata in concurs cu violare de domiciliu. Dar in forma agravata e vorba de infr, savarsita intr-o locuinta sau alte dependinte ale acesteia. Mintea mea obosita dupa zilele astea imi spune ca se absoarbe violarea de domiciliu in forma agravata a talhariei. Va rog luminati-ma, ca nu mai am somn noaptea. Vreau sa stiu unde gresesc eu, si care e explicatia raspunsului corect din barem.
Multumesc.

exact asa am gandit si eu speta si din pacate,nu am gandit-o bine...

Daca citeai RIL-ul de la talharie stiai sa faci speta. Acel ril se gaseste in toate codurile. Era tentativa pentru ca nu reusise sa fure bijuteriile.
Admit recursul in interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si stabilesc:

1. Fapta de patrundere, in orice mod, intr-o locuinta sau dependinte ale acesteia, urmata de savarsirea unei talharii constituie un concurs real intre infractiunea de violare de domiciliu prevazuta de art. 192 din Codul penal si infractiunea de talharie prevazuta de art. 211 alin. 2^1 lit. c) din Codul penal.

2. Fapta de patrundere, in orice mod, intr-o curte sau intr-un loc imprejmuit ce tine de domiciliul persoanei, urmata de savarsirea unei talharii constituie un concurs real intre infractiunea de violare de domiciliu prevazuta de art. 192 din Codul penal si infractiunea de talharie prevazuta de art. 211 din Codul penal, cu exceptia circumstantei incriminate in art. 211 alin. 2^1 lit. c) din Codul penal.

Obligatorie, potrivit art. 414^2 alin. 3 din Codul de procedura penala.

Pronuntata in sedinta publica, astazi, 16 aprilie 2007.
talharia absoarbe infr de violare de domiciliu...acum ce sa zik....imi aduc aminte k asa am scris si eu...Traian Briciu si cu Gheorghe Florea au facut aceste subiecte idioate.....
andreeas1 a scris:

mariusbancila a scris:

MihaelaCD a scris:

Salut! Eu am o nedumerire la speta nr 2 de la drept penal. Poate nu ma ajuta pe mine logica, si vreau sa ma lamuriti sa-mi pot fixa informatiile. Dupa barem am vazut ca s-a retinut tentativa la talharie, foma agravata in concurs cu violare de domiciliu. Dar in forma agravata e vorba de infr, savarsita intr-o locuinta sau alte dependinte ale acesteia. Mintea mea obosita dupa zilele astea imi spune ca se absoarbe violarea de domiciliu in forma agravata a talhariei. Va rog luminati-ma, ca nu mai am somn noaptea. Vreau sa stiu unde gresesc eu, si care e explicatia raspunsului corect din barem.
Multumesc.

exact asa am gandit si eu speta si din pacate,nu am gandit-o bine...

Daca citeai RIL-ul de la talharie stiai sa faci speta. Acel ril se gaseste in toate codurile. Era tentativa pentru ca nu reusise sa fure bijuteriile.

mersi
Nu vreau sa fiu rea, dar voi n-ati citit deloc acele RIL-uri?

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)