Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
stef91.... bine ai venit printre noi! Regretabil ca si tu ai fost dezamagita de ceea ce s-a intamplat. Si ai dreptate, nu ne dau servici, ci noi ar fi trebuit sa alergam dupa clienti spre deosebire de magistrati, grefieri, consilieri de probatiune, etc, care, dupa concurs, scapa de griji.
la mine in sala nu s a copiat, eu kiar am avut o surpriza neplacuta din partea supraveghetorului atunci cand am primit subiectele la civil si proc civila, eu am inceput sa scriu pe ciorna definitia la leziune k sa nu o uit si vine la mine si ma roaga sa ridic parul....credea k am casti in urechi...:-/
Si eu cred ca o sa dea din noul cod de procedura civila. deja a aparut o carte - ciobanu. si in noiembrie apare cartea dlui boroi. Eu am invatat anul trecut din udroiu si am observat ca n-a fost bine (penal general si special). Anul acesta am invatat din mitrache si am facut 19/20. regret ca am dat banii pe cartile lui udoriu, sa nu mai zic ca se contrazice de la o editie la alta sau mai rau de la o pagina la alta :)) la procedura mereu am invatat din neagu.
Cred ca trebuie de citit dupa Neagu la penal, am schimbat pareri cu alti candidati inainte de examen si am realizat ca are uo cu totul alta abordare. La anul mare atentie, sigur se va da dupa noul cod de proc civila, dar problema e penalul, akolo e nasol sa inveti ca la civil dupa doua coduri. Acum nu stiu cand intra astea in vigoare, dar sa inveti , ca idee, dupa 3 coduri noi si sa dai examen va fi crima si pedeapsa in comparatie cu "floricelele" de anu asta.
Eu unul la anul nu mai dau.