avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
goethe a scris:

Am uitat sa mentionez in lista: de achitat taxa de inscriere pe tablou ( anul trecut a fost, parcam 1500 lei) si apoi, cand incep cursurile la Inppa, taxa aferenta ( la noi primul an a fost 700 lei). Taxele enuntate de mine au fost pt Bucuresti.

Multumesc mult pentru raspuns, felicitari si succes in noua profesie..
Poti sa-mi spui, te rog, cand incep cursurile Inppa, si ce presupun, cate ore pe saptamana, cat dureaza un semestru, asa ca idee..Daca nu imi gasesc imediat indrumator ci doar peste cateva luni, de exemplu, ce se intampla cu cursurile astea, daca pierd, de exemplu, primul semestru?
De asemenea, stiam ca avocatii trebuie sa-si faca si asigurare sociala la CAA si asigurare medicala, apoi taxa catre barou, astea cand trebuie platite?
In fine, informatiile astea m-ar interesa in cazul in care iau examenul, o sa aflam maine care sunt rezultatele corectarii. A trecut repede timpul, nu ne vor chinui mult cu asteptarea , se pare. Daca e cazul, o sa-ti trimit un mesaj privat pentru roba . Multumesc inca o data.
Ultima modificare: Joi, 10 Octombrie 2013
Crisanca, utilizator
Din cate stiu eu, nu poti face cursurile de la Inppa pana cand nu esti efectiv in profesie, adica inscrisa pe tablou.
Eu am intrat in profesie in ianuarie, cursurile au inceput (sper sa nu ma insel) prin mai. Dar a fost primul an, din cate am inteles eu, in care s-a schimbat modalitatea de instruire a avocatilor (in sensul scurtarii orelor efectiv petrecute la Inppa) si lucrurile se tot schimba. Nu e nimic batut in cuie. In ceea ce priveste cursurile, erau organizate pe module - o materie cca 2 saptamani. Dar nu aveam cursuri zilnic ci, in medie, grupa mea avea cam 3/4 cursuri pe modul. Depinde de materie. Ca sa iti faci o idee, intra pe siteul Inppa si in stanga o sa vezi orarul. in ziua in care ai cursuri, stai im medie 4 ore la Inppa.
Nu stiu sa iti raspund la intrebarea cu intratul mai tarziu. Probabil intri cu urmatoarea serie. La noi a fost o doamna care intrase in barou cu un an inainte.
In ceea ce priveste asigurarea de sanatate, eu am mai lucrat inainte vreo 10 ani, aveam deja asigurare, la tine e altfel, nu stiu care sunt pasii de urmat.
Legat de taxa catre barou, aceasta se plateste lunar, dupa ce incepi sa profesezi efectiv. Daca nu realizezi niciun venit, ca stagiar, platesti 80 lei lunar, daca realizezi un venit atunci platesti 10% dar nu mai putin de 80 lei. Taxa se plateste pe luna anterioara - de ex pentru septembrie trebuie sa platesti pana pe 27 octombrie.
Bafta!
Am inteles, multumesc mult pentru raspuns. Bafta si tie..:)
Mai stie cineva ceva despre rezultate? Se vor afisa maine oare?
Ultima modificare: Joi, 10 Octombrie 2013
Crisanca, utilizator
Mie mi se pare foarte devreme daca e sa comparam cu anii precedenti.

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)