avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
da, dar mai multe notiuni are un student la zi UniBuc, decat mine, care citesc doar din carti (poate nu cele mai potrivite). Apoi, pentru mine ar fi o schimare de cariera. Eu am terminat ASE-ul, lucrez oarecum in domeniul juridic, am un salariu bun, dar nu sunt multumita de job. Vreau mai mult. Nu mai vreau sa lucrez pentru altii. Sunt constienta ca fara munca nu obtii nimic, insa mai ai nevoie si de noroc, de circumstante favorabile. Si nu stiu nici pe cine sa intreb, cu cine sa ma consult. Nu vreau sa dau de 100 ori examenul, si sa intru la 40 ani, ca apoi sa mai stau inca 2 ani dupa cineva, si poooooate, la 50 sa am un salariu ok. De aceea, ce carti ar fi bune pt cineva care o ia de la zero, si nu are niciun alt sprijin?
diana2286 a scris:

da, dar mai multe notiuni are un student la zi UniBuc, decat mine, care citesc doar din carti (poate nu cele mai potrivite). Apoi, pentru mine ar fi o schimare de cariera. Eu am terminat ASE-ul, lucrez oarecum in domeniul juridic, am un salariu bun, dar nu sunt multumita de job. Vreau mai mult. Nu mai vreau sa lucrez pentru altii. Sunt constienta ca fara munca nu obtii nimic, insa mai ai nevoie si de noroc, de circumstante favorabile. Si nu stiu nici pe cine sa intreb, cu cine sa ma consult. Nu vreau sa dau de 100 ori examenul, si sa intru la 40 ani, ca apoi sa mai stau inca 2 ani dupa cineva, si poooooate, la 50 sa am un salariu ok. De aceea, ce carti ar fi bune pt cineva care o ia de la zero, si nu are niciun alt sprijin?

Daca citesti pag anterioare o sa stii dupa ce carti invatam noi, tu nu esti obligata sa inveti dupa ele... Acum tu ce vrei e putin imposibil adica maine intri in barou si vrei sa gasesti un av bun care sa ti dea 2000 de euro salariu:)) si eu am facut 2 facultati ca tine, dreptul si o fac economica. Atunci daca zici ca un student de la unibuc are mai multe cunostinte de drept de ce nu te ai inscris acolo? Am prieteni care au intrat din prima facand fac de drept la spiru sau cantemir. Daca inveti reusesti. Civil partea gen boroi anghelescu ed a2-a conf ncc, reale boroi sau birsan conf ncc, tgo momentan vasilescu sau pop ( in curand apare si cartea dlui birsan la tgo) contracte succesiuni stanciulelscu si completezi cu deak. Pr civila boroi briciu dar cand o sa dai tu o sa fie tot p ncpc asa ca n am ce sa ti sugerez, avand in vedere ca nici n ai facut pr civila inca. Penal - mitrache, udroiu, dima, toader, dobrinoiu. Pr penala neagu, micu, udroiu, damaschin. Dar si aici a fi o problema ca se schimba codurile:) succes
si spete? :) de unde pot face rost? dar sa fie si rezolvate, sa le pot intelege :))
diana2286 a scris:

si spete? :) de unde pot face rost? dar sa fie si rezolvate, sa le pot intelege :))

La civil nu stiu nicio carte de spete, pentru ca momentan nu exista practica judiciara fiind nou codul civil. La pr pen mapa lui neagu, dar asa cum am spus mai devreme tu o sa dai dupa ncpp si nu mai este de actualitate. Iar la pr civil exista o carte dupa vcpc, dar fara raspunsuri si de asemenea o sa fie inutila in 2014 cand dai tu examenul
Multumesc! :)

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)