avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
Nu am ce link sa afisez. Pur si simplu te uiti pe tematica pentru 2012 si cea de anul asta si vezi diferentele.
claudiaaa_g a scris:

poti sa afisezi un link unde scrie chestia legata de ce au scos din tematica?
ms anticipat

YEP a scris:

Salutare tuturor,
Eu mai am putin (2-3 zile) si termin tot penalul.

Am constatat cu surprindere (atat placuta si neplacuta) ca pentru anul asta e mai putin de invatat raportand la anul trecut, desigur
Sa le luam pe rand:
PENAL: nu se da din legea pt combaterea evaziunii fiscale, legea pt sanctionarea faptelor de coruptie si cea a traficului de droguri. Au scos niste infractiuni legate de infaptuirea justitiei, in schimb au adaugat omorul deosebit de grav si pruncuciderea.
PROC. PENALA: au scos contestatia in anulare si revizuirea

La CIVIL si PROC CIVILA se va face diferenta anul asta. Am observat ca cei care dau examanul pt stagiari au mult mai putin de invatat decat cei care dau pt intrarea in profesie ca definitivi. Plus ca testul grila a devenit un obstacol usor de trecut coborand baremul la 50.

Doamne ajuta, succes tuturor!

[ link extern ]

aceasta este tematica. erau anul trecut leg speciale la penal special, acum nu mai sunt. o alta institutie scoasa la pr penala este infractiunea flagranta. la penal general nu mai sunt masurile de siguranta. etc. inveti dupa tematica asta, nu conteaza ce a fost in trecut. Tipul cu baremul- BAREMUL se publica dupa orice EXAMEN. cred ca nu stii diferenta intre TEMATICA si BAREM. BAREMUL ESTE REZOLVAREA EXAMENULUI.
Ultima modificare: Duminică, 14 Aprilie 2013
ContSters158732, utilizator
ms mult de linkul cu tematica, eu nu am gasit decat cea din anul anterior, raman datoare:-*
andreeas1 a scris:

claudiaaa_g a scris:

andreeas1 a scris:

claudiaaa_g a scris:

buna, conteaza chiar atat de mult dupa ce carti inveti pentru admitere? pentru ca sunt facute dupa aceeasi lege toate, eu de examplu invat dupa cartile profesorilor din facultate.
Oare o sa fie mai greu examenul anul acesta decat cel anterior, intreb deoarece dau prima data anul acesta si imi e groaza, stiu ca se da un test grila de departajare(dar nu am inteles exact daca testul grila e doar din organizarea profesiei de avocat sau si din dp dc dpp dpc?)iar restul am vazut ca sunt in forma scrisa

Cum poti sa intrebi asa ceva daca dam proba grila doar din oepa???? Inseamna ca n ai avut nici cea mai mica curiozitate sa te uiti pe subiectele din anii 2011-2012. Tot examenul il dai din toate materiile: civil, penal, procedura si oepa:) si da, e important dupa ce autori inveti pentru ca exista diferite pareri.

Eu am adresat doar o intrebare nu era nevoie de atata agresivitate in raspuns, consider ca prima data trebuie sa invat bine materiile si dupa sa ma uit mai mult peste subiecte, ca dc nu stiu materia degeaba incerc sa rezolv subiectele .

n-a spus nimeni ca trebuie sa le rezolvi, doar ca puteai de curiozitate sa vezi din ce materii sunt. sa nu mai zic faptul ca trebuia sa citesti regulamentul. avand in vedere ca ai terminat o facultate de drept poti sa faci niste grile :) intrebarea ta a fost total absurda ;) spor la invatat!

Ultima modificare: Duminică, 14 Aprilie 2013
alexandra_allle, utilizator
Buna ziua.este corect ca anul acesta la drept civil se va sustine examenul in totalitate dupa NCC...iar la procedura civila se va sustine examenul dupa VCPC ( inafara de cele 3 exceptii )?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)