avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
sorinstoleru a scris:

Lorelai84

Ok multumesc de raspuns.Haide sa inchidem subiectul ca vad ca vorbim impreuna dar ne intelegem separat.Stiu exact ce a publicat unbr dar eu faceam doar o comparatie intre acest examen si cel de la notari unde se publica si cerintele ptr fiecare subiect in parte.

Spor

Intr-adevar ne intelegeam diferit pentru ca prima ta intrebare fusese legata de barem si nu de ceea ce se propune pentru examenul de notariat in detaliu la tematica. Am observat ca ei au bibliografia facuta chiar si pe pagini si pe fiecare autor in parte pentru orice subiect.
Ei bine la Barou este doar tematica generala si atata. Inainte exista un calup de 500 de subiecte propuse (100 pentru fiecare materie) si mai dadeau din ele. Din pacate nu le am.
Daca are cineva acele propuneri poate posteaza un link, ceva.

Spor si tie!
buna seara, intentionez sa cumpar cartea"institutii de drept civil in reglementarea noului Cod civil" scrisa de Autorii Gabriel Boroi si Liviu Stanciulescu din link-ul asta [ link extern ]

ce parere aveti?
merita?
Ultima modificare: Joi, 18 Aprilie 2013
Tut_trademark, utilizator
Voi dupa ce carti de grile lucrati la civil si la procedura civila. Intreb, deoarece nu am vazut teste grila pe NCC sau pe NCPC avand in vedere cele 2 institutii de la bibliografie din NCPC!
Tut_trademark a scris:

buna seara, intentionez sa cumpar cartea\"institutii de drept civil in reglementarea noului Cod civil\" scrisa de Autorii Gabriel Boroi si Liviu Stanciulescu din link-ul asta [ link extern ]

ce parere aveti?
merita?

Buna! Eu zic ca nu e suficienta. acum deja exista pe piata partea generala si realele de Boroi si contractele si succesiunile de Stanciulescu. Si daca vrei realele de Birsan. Asa ca nu stiu ce sa zic de institutii, eu o am, dar n-am mai studiat din ea pentru ca mi-am achizitionat celelalte manuale.
MariusMadalin a scris:

Voi dupa ce carti de grile lucrati la civil si la procedura civila. Intreb, deoarece nu am vazut teste grila pe NCC sau pe NCPC avand in vedere cele 2 institutii de la bibliografie din NCPC!

Buna!
Eu fac grilele doar din cartile lui Boroi (Partea gen+ realele) si din manualul cu grile (raducan, voineag, etc).Cea din urma contine 400 de grile dupa ncc. la procedura civila nu am nimic pe ncpc, dar nici nu cred ca este nevoie, avand in vedere ca grilele o sa fie elaborate fix pe litera de cod. Daca stii codul pentru institutiile din ncpc nu mai ai nevoie de nicio carte de grile.Spor la invatat!

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)