avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
imi puteti recomanda si mie va rog o carte pt persoane la dr civil, pt examenul de admitere in barou?
la reale, dupa ncc, care carte e mai buna :boroi sau birsan ?

multumesc anticipat
adriangrosu77 a scris:

imi puteti recomanda si mie va rog o carte pt persoane la dr civil, pt examenul de admitere in barou?
la reale, dupa ncc, care carte e mai buna :boroi sau birsan ?

multumesc anticipat

La reale in mod clar barsan iar ptr persoane boroi.
andreeas1 a scris:

claudiaaa_g a scris:

poti sa afisezi un link unde scrie chestia legata de ce au scos din tematica?
ms anticipat

YEP a scris:

Salutare tuturor,
Eu mai am putin (2-3 zile) si termin tot penalul.

Am constatat cu surprindere (atat placuta si neplacuta) ca pentru anul asta e mai putin de invatat raportand la anul trecut, desigur
Sa le luam pe rand:
PENAL: nu se da din legea pt combaterea evaziunii fiscale, legea pt sanctionarea faptelor de coruptie si cea a traficului de droguri. Au scos niste infractiuni legate de infaptuirea justitiei, in schimb au adaugat omorul deosebit de grav si pruncuciderea.
PROC. PENALA: au scos contestatia in anulare si revizuirea

La CIVIL si PROC CIVILA se va face diferenta anul asta. Am observat ca cei care dau examanul pt stagiari au mult mai putin de invatat decat cei care dau pt intrarea in profesie ca definitivi. Plus ca testul grila a devenit un obstacol usor de trecut coborand baremul la 50.

Doamne ajuta, succes tuturor!

[ link extern ]

aceasta este tematica. erau anul trecut leg speciale la penal special, acum nu mai sunt. o alta institutie scoasa la pr penala este infractiunea flagranta. la penal general nu mai sunt masurile de siguranta. etc. inveti dupa tematica asta, nu conteaza ce a fost in trecut. Tipul cu baremul- BAREMUL se publica dupa orice EXAMEN. cred ca nu stii diferenta intre TEMATICA si BAREM. BAREMUL ESTE REZOLVAREA EXAMENULUI.

Deci vad ca sunteti mai multi care ma contraziceti in ceea ce priveste publicarea baremului inainte de examen.Intrebarea mea a fost cat se poate de pertinenta avand in vedere ca la alte examene acest barem se publica inainte de EXAMEN.Ca sa te convingi poti accesa linkul urmator. [ link extern ]
@Sorinstoleru: ceea ce ai postat tu pentru notari este TEMATICA.
Pentru Barou gasesti tematica pe anul 2013 la link-ul urmator:
[ link extern ]

Este pe site-ul oficial la pagina principala, dar ti-am dat link sa-ti fie mai usor.

Cat despre BAREM, il gasesti pe INPPA la sectiunea examene.
Dau un copy paste dupa SUBIECTELE si BAREMUL de la OEPA, BAREM care s-a publicat DUPA examen

Subiecte OEPA 2012:
STAGIARI - Organizarea si exercitarea profesiei de avocat

1. Raspunderea disciplinara a avocatilor (organul care efectueaza ancheta disciplinara, organul care exercita actiunea disciplinara, termenul de exercitare, instantele disciplinare si competentele acestora, sanctiuni aplicabile). 6 p.

2. Cazurile de incetare si de suspendare a calitatii de avocat. 4 p.

BAREM OEPA 2012:
ORGANIZAREA SI EXERCITAREA PROFESIEI DE AVOCAT
(STAGIARI)
BAREM DE CORECTARE
1. Raspunderea disciplinara a avocatilor (organul care efectueaza ancheta disciplinara, organul care exercita actiunea disciplinara, termenul de exercitare, instantele disciplinare si competentele acestora, sanctiuni aplicabile). 6 p.

 organul care efectueaza ancheta disciplinara –
• anchetarea abaterii disciplinare este de competenta consiliul baroului; 0,50p.
• anchetarea decanilor si membrilor Consiliului U.N.B.R. revine in competenta Consiliului U.N.B.R. 0,25 p.
 organul care exercita actiunea disciplinara –
• exercitarea actiunii disciplinare este de competenta consiliul baroului; 0,50p.
• exercitarea acţiunii disciplinare în cazul decanilor si membrilor Consiliului U.N.B.R. revine Consiliului U.N.B.R. 0,25 p.
 termenul de exercitare – cel mult un an de la data savarsirii abaterii; 0,50 p.
 instantele disciplinare si competentele acestora - instanţele disciplinare sunt:
a) comisia de disciplină a baroului - judecă, în primă instanţă, abaterile disciplinare săvârşite de avocaţii din acel barou; 0,50 p.
b) Comisia centrală de disciplină – judecă, ca instanţă de fond, abaterile săvârşite de membrii Consiliului U.N.B.R. şi de decanii barourilor iar ca instanta de recurs, contestatiile impotriva deciziilor pronuntate de comisiile de disciplina de la nivelul barourilor. 0,50 p.
c) Consiliul U.N.B.R., în plenul său – judeca recursurile declarate impotriva deciziilor pronuntate de Comisia centrala de disciplina. 0,50 p.
 sanctiuni aplicabile:
a) mustrarea; 0,50 p.
b) avertismentul; 0,50 p.
c) amendă; 0,50 p.
d) interdicţia de a exercita profesia pe o perioadă de la o lună la un an; 0,50 p.
e) excluderea din profesie. 0,50 p.
2. Cazurile de incetare si de suspendare a calitatii de avocat. 4 p.
 cazuri de încetare:
a) renunţarea scrisă la exerciţiul profesiei; 0,50 p.
b) decesul; 0,50 p.
c) dacă împotriva avocatului s-a luat măsura excluderii din profesie ca sancţiune disciplinară; 0,50 p.
d) dacă avocatul a fost condamnat definitiv pentru o faptă prevăzută de legea penală şi care îl face nedemn de a fi avocat, conform legii. 0,50 p.
 cazuri de suspendare:
a) incompatibilitatea, pe durata existenţei acestei stări; 0,50 p.
b) interdicţia de a profesa, dispusă prin hotărâre judecătorească sau disciplinară (in perioada de aplicare a interdictiei); 0,50 p.
c) neplata totală sau parţială a taxelor şi a contribuţiilor profesionale către barou, către U.N.B.R. şi către sistemul propriu de asigurări sociale, timp de 3 luni de la scadenţa acestora şi până la lichidarea integrală a datoriilor; 0,50 p.
d) cererea scrisă a avocatului. 0,50 p.

Dupa cum bine observi BAREMUL reprezinta notarea dupa ce s-au dat subiectele, BAREM care se va afisa la sfarsitul zilei de examen. Eu nu am vazut pe site-ul notarilor asa ceva publicat inainte de examen si la niciun alt concurs. In schimb link-ul tau duce spre TEMATICA.

O zi buna si spor!
Lorelai84

Ok multumesc de raspuns.Haide sa inchidem subiectul ca vad ca vorbim impreuna dar ne intelegem separat.Stiu exact ce a publicat unbr dar eu faceam doar o comparatie intre acest examen si cel de la notari unde se publica si cerintele ptr fiecare subiect in parte.

Spor
Ultima modificare: Miercuri, 17 Aprilie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)