avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
si inscrierea pana cand trebuie facuta? se poate pana in 16? si unde se depun actele ? la baroul din orasul in care locuiesti sau la centrul unde se da examenul, sau altundeva?
Buna ziua.Eu am dat examenul de definitivat anul trecut in sesiunea 26 noiembrie – 13 decembrie 2012.Am trecut de cele 8 probe orale dar am picat la grila cu 29 de puncte.Ca sa trec imi trebuiau 31 de puncte.Am facut contestatie,nu s-a rezolvat nimic,desi aveam dreptul la 4 puncte ca toata lumea.Fiindca 4 intrebari erau gresite.E,nu asta e problema.Acum eu mai ma prezint la cursuri?Mai fac iar caietele?Mai dau iar examenele orale?Sau ma prezint decat la examenul grila asa cum s-a procedat pentru colegii din urma?Va intreb fiindca nu sunt din Bucuresti iar secretariatul inppa este varza.Prin apeluri telefonice,nu poti fi lamurit ci doar mai mult derutat.Asa ca daca cineva este ,din pacate, in situatia mea sau stie ceva despre acest subiect,apreciez ajutorul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Aprilie 2013
bogdanp007, utilizator
claudiaaa_g a scris:

si inscrierea pana cand trebuie facuta? se poate pana in 16? si unde se depun actele ? la baroul din orasul in care locuiesti sau la centrul unde se da examenul, sau altundeva?

Cu siguranţă va fi până pe data de 16, iar cererea de înscriere la examen însoţită de actele care formează dosarul de înscriere, se depune de către candidat, în două exemplare, cu cel puţin 25 de zile înainte de data examenului, la sediul baroului în care candidatul doreşte să exercite profesia.
Perioada de înscriere va fi publicată pe site-urile şi la sediile barourilor, în timp real şi util. ;)
imi puteti recomanda si mie va rog o carte pentru "drept civil .persoanele" conform NCC , in vederea examenului de admitere in avocatura?
pana acum ,cartea consacrata era cea a lui boroi , publicata in 2010, dar aia este dupa vechiul cod civil.

MULTUMESC ANTICIPAT
adriangrosu77 a scris:

imi puteti recomanda si mie va rog o carte pentru "drept civil .persoanele" conform NCC , in vederea examenului de admitere in avocatura?
pana acum ,cartea consacrata era cea a lui boroi , publicata in 2010, dar aia este dupa vechiul cod civil.

MULTUMESC ANTICIPAT

[ link extern ]

sau

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)