avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
Dragi colegi ce faceti? Cum stati la capitolul invatat? Ati trecut la civil sau tot cu penalul va delectati?
Eu imi impart timpul intre cpc si OEPA (nesuferita materie) si un contract de vanzare.
Apropo pentru contracte exista si cartea domnului Florin Motiu, Contracte speciale in reglementarea NCC. E profesor la Timisoara si cunosc colegi care o folosesc si pe aceasta.
[ link extern ]

Spor mult si o :coffee: sau ce preferati!
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2013
Lorelai84, utilizator
Buna! Eu stau foarte bine cu studiul. Am terminat de 2 ori partea generala la civil. Si dupa cum stii eu am terminat pr penala + penalul tot. Acum urmeaza realele. Tu cum stai cu studiul? Motiu e okai adica e mai pe stilul lui stanciulescu sau nu?! E cam riscant sa inveti dupa un prof de la Timisoara. Eu o sa mi comand cartea lui Razvan Dinca, e prof la unibuc.
Eu am cumparat carti recomandate tot aici pe forum : Proc Penala parte gen + parte speciala I Neagu , procesual civil M Tabarca, succesiuni F. Deak, Dr. reale principale C Birsan , Penal p. speciala T.Toader, penal parte generala C Bulai ,sunt editii din 2010 , nu le-am mai folosit ( sunt noi) pt. ca m-am reprofilat pe dr. muncii ,insa daca intereseaza pe cineva le comercializez la 1/2 din pretul lor actual. Sunt din Timisoara . Va doresc spor la invatatura
andreeas1 a scris:

Buna! Eu stau foarte bine cu studiul. Am terminat de 2 ori partea generala la civil. Si dupa cum stii eu am terminat pr penala + penalul tot. Acum urmeaza realele. Tu cum stai cu studiul? Motiu e okai adica e mai pe stilul lui stanciulescu sau nu?! E cam riscant sa inveti dupa un prof de la Timisoara. Eu o sa mi comand cartea lui Razvan Dinca, e prof la unibuc.

Neata!
Motiu este pe stilul lui Deack, uneori aveam impresia ca il copiaza pe Deack. Stanciulescu are greseli, chiar s-a discutat si pe forumul de Admitere INM 2013 si se plangeau si cei de la vechime de faptul ca in Stanciulescu se gasesc greseli-la succesiuni ma refer.Nu stiu la contracte daca are sau nu greseli, dar se poate orice.
De ce spui ca e riscant sa studiezi dupa un profesor de la Timisoara?
Penalul l-am terminat si eu si sunt la procedura civila combinata cu un contract de vanzare+OEPA, bineinteles:))

Spor si o :coffee:
andreeas1 a scris:

claudiaaa_g a scris:

buna, conteaza chiar atat de mult dupa ce carti inveti pentru admitere? pentru ca sunt facute dupa aceeasi lege toate, eu de examplu invat dupa cartile profesorilor din facultate.
Oare o sa fie mai greu examenul anul acesta decat cel anterior, intreb deoarece dau prima data anul acesta si imi e groaza, stiu ca se da un test grila de departajare(dar nu am inteles exact daca testul grila e doar din organizarea profesiei de avocat sau si din dp dc dpp dpc?)iar restul am vazut ca sunt in forma scrisa

Cum poti sa intrebi asa ceva daca dam proba grila doar din oepa???? Inseamna ca n ai avut nici cea mai mica curiozitate sa te uiti pe subiectele din anii 2011-2012. Tot examenul il dai din toate materiile: civil, penal, procedura si oepa:) si da, e important dupa ce autori inveti pentru ca exista diferite pareri.

Eu am adresat doar o intrebare nu era nevoie de atata agresivitate in raspuns, consider ca prima data trebuie sa invat bine materiile si dupa sa ma uit mai mult peste subiecte, ca dc nu stiu materia degeaba incerc sa rezolv subiectele .

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)