Va rog sa ma ajutati cu calculul salariului prenatal. Venit net pe ultimele 6 luni de cca 9321, (13234- brut). Pentru luna iunie sunt platita: 8 ore lucratoare = 108 lei
72 ore concediu odihna = 968 lei,10 zile concediu prenatal = 706 lei. Total net iunie 1465 ( brut-1791). Salar de incadrare e 2152. Am dubii in ceea ce priveste calculul salariului pentru zilele de concediu prenatal. Va multumesc.
Buna ziua,momentan sunt in concediu de risc maternal,iar inainte de acesta am avut 5 zile de concediu medical,am inteles ca indemnizatia pentru concediul prenatal se socoteste pe ultimele 6 luni inainte de concediul de risc maternal.Este adevarat?
Cum se socoteste?din tot venitul brut sau doar din salariul de baza brut?
1. Indemnizatia pentru concediu medical (inclusiv concediul de maternitate) se calculeaza pe baza veniturilor brute din cele 6 luni anterioare evenimentului.
2. In cele 6 luni puteti sa aveti venituri din salarii si/sau din alte concedii medicale (inclusiv concediu de risc maternal).
BUNA ZIUA
Am nevoie de ajutor, in ceea ce priveste calculul salariului prenatal, salariul meu brut e de 1520, iar eu am intrat in prenatal din noiembrie si am luat salar de 863 RON.
peste tot unde am cautat cum se calculeaza mie nu mi-a dat acelasi rezutat ca si celor de la contabilitate. din cate imi dau seama eu au calculat dupa sal net.
Am nevoie sa ma lamuriti : in afara de CAS, CEI 85% suma de la ultimele 6 luni care vine impartita cu 126 zile concediul prenatal si rezultatul inmultit cu zile lucratoare din luna aferenta se mai scade ceva.
Contabila zicea ca trebuie sa platesc si somaj si impozitul pe salar.
Va rog lamuritima ca eu nu mai inteleg nimic. ( DUPA CALCULELE MELE TREBUIA SA IAU 1214 RON)
Au gresit cei din firma, sau nu stiu eu sa-mi calculez salariul.
Va multumesc !
Indemnizatia pentru concediul de maternitate este 85% din media veniturilor realizate in cele 6 luni anterioare raportate la numarul de zile lucrate in cele 6 luni.
Daca vreti cifre exacte, trebuie sa precizati exact din ce zi ati intrat in prenatal, care au fost veniturile brute in cele 6 luni anterioare, daca ati lucrat integral cele 6 luni anterioare (sa nu fi avut absente fara plata, nemotivate).
In prenatal am intrat din 24 octombrie, venitul brut pe fiecare luna e de 1520 ron si da, am lucrat integral, lucrez de 4 ani la firma si nu am avut niciodata absente fara plata, sau nemotivate, asa ceva nu s-a intamplat.
Daca ati putea sa ma lamuriti va rog.
Multumesc !!!