avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie la PV - trecere pe culoarea rosie a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie la PV - trecere pe culoarea rosie a semaforului

Salutari,

Ma gandesc ca multa lume a pus intrebarea asta dar nu reusesc sa fac un plan clar cu ce trebuie sa fac:

Mi-a fost retinut azi permisul pentru 30 zile pentru trecere pe culoarea rosie a semaforului , agentul era singur in masina , el spune ca am trecut pre rosu eu zic ca era cam galben , oricum nu are rost sa te certi ca nu obtii nimica.

Vreau sa va rog sa vedem cum as putea proceda sa contest PV daca chiar nu pot obtine nimica , as dori macar o amanare sa nu imi afecteze concediul minunea asta.

Imi poate indica cineva cum as putea face va rog ? Sunt din Cluj.
Unde trebuie sa ma duc si cum trebuie sa depun contestatie , si la ce trebuie sa ma astept daca nu castig procesul ?

Legea zice 30 zile suspendare ... ii posibil sa primesc 90 daca pierd procesul ?
Amenda este de 280 sau 140 in 48 ore , daca contest platesc sigur 280 ? nu mai am nici o sansa sa platesc 140 ?

Multumesc si va sunt sincer reconoscator pentru orice ajutor mi-ati putea da
Mircea
Cel mai recent răspuns: Alexevictor , utilizator 23:11, 16 Iulie 2018
In primul rand, multumesc pentru raspunsuri. Clar si la obiect.

As mai avea o intrebare insa: Avand in vedere ca suntem in vacanta judecatoreasca care tine din cate am inteles pana in 31 august, daca depun contestatia acuma oare cand ar trebui sa ma astept la prima infatisare in tribunal ? Oare mai repede de octombrie ?

Vreau sa imi fac o imagine cam la ce dati sa ma astept: prima infatisare , sentinta finala , etc.

Multumesc
Mircea
Primul termen sigur va fii pentru decembrie....
Inainte de orice, poti sa-ti prelungesti cele 30 de zile printr-o audienta la seful de la politie.

Acum tu sti cat de vinovat ai fost...

Eu am contestat un PV pentru neacordare de prioritate si am castigat (aveam dreptate, pentru ca politistul nu m-a vazut din locul unde statea. M-a oprit la nimereala)
1. Depui contestatia la judecatorie
2. Duci la politie dovada ca ai deschis procesul si primesti permisul inapoi
3. Nu am avut martori. Am facut doar niste poze la fata locului si niste scheme. Faza ca fara martori nu poti castiga e un mit.
Dar trebuie sa ai un motiv clar... pentru ca altfel politistul are dreptate.
3. Procesul dureaza... eu de 1 an si jumatate inca nu am primit decizia (pe net am vazut doar ca am castigat)
4. Daca pierzi, in 15 zile de la primirea deciziei trebuie sa duci permisul la politie si sa platesti amenda (daca nu ai platit-o in avans).

Pont: Daca vrei ca procesul sa mearga mai repede, mergi in zilele proceselor mai repede cu o juma de ora, si in sala de judecata poti sa-ti studiezi dosarul. Mai vin hartii de la politie si poti fi pregatit, altfel te mai amana ca sa le studiezi.
Am fost astazi si am depus contestatia , sunt din Cluj. Primul termen este 16 Nov , deci aproape :)

Daca eu nu ma prezint la acest termen se considera proces pierdut din partea mea si se da imediat decizia de suspendare din nou a permisului de conducere sau mai trece ceva vreme ? :)

Multumesc
Mircea
lemnarm a scris:

Daca eu nu ma prezint la acest termen se considera proces pierdut din partea mea si se da imediat decizia de suspendare din nou a permisului de conducere sau mai trece ceva vreme ? :)

daca nu te prezinti oricum se judeca pentru ca de obicei nici politia nu se prezinta si solicita judecarea in lipsa conform art. 242, alin. 2 din Codul de Procedura civila.

in functie de argumentele din plangere poti sa ai si supriza placuta de a castiga:)
cel mai important in astfel de procese este urmarirea finalizarii acestora ptr ca hotararea definitiva si irevocabila nu se comunica partilor.
daca nu cunosti data hotararii si ai pierdut poti sa treci peste termenul de predare al permisului si te alegi cu o "suplimentare" de 30 de zile fata de perioada de suspendare.

Art.118. -
(4) În termen de 15 zile de la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.

cunoscand data procesului si nr dosarului poti accesa portalul instantelor de judecata
[ link extern ] /
la sfarsitul zilei sau in ziua urmatoare si poti afla "deznodamantul" :)

daca hotararea este defavorabila, pana la redactarea acesteia care poate dura cateva zile, luati certificat de grefa cu solutia data de instanta si predati permisul de conducere spre buna pastrare "organului competent".

daca hotararea este favorabila lasati organul competent sa-si bata "capul" cu formalitatile.
Ultima modificare: Luni, 23 Iulie 2012
cyan, moderator

Alte discuții în legătură

Contestatie pentru permis auto ak47 ak47 Circulam din directia petricani ,am fost oprit la intersectie la colentina la ceas, pentru trecere la culoarea rosie la semafor !!! Mentionez ca am trecut pe ... (vezi toată discuția)
Perioada de suspendare theokeo theokeo buna seara. am si eu o mica/mare problema si sper ca ma puteti ajuta. in data de 26 iun 2009 mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 30 de ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis si amenda otilia13 otilia13 Buna seara! Ieri pe la ora patru dupa masa cand aglomeratia si haosul in trafic a fost foarte mare am fost urmarita si oprita de o masina de politie, motivul ... (vezi toată discuția)