avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie la PV - trecere pe culoarea rosie a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie la PV - trecere pe culoarea rosie a semaforului

Salutari,

Ma gandesc ca multa lume a pus intrebarea asta dar nu reusesc sa fac un plan clar cu ce trebuie sa fac:

Mi-a fost retinut azi permisul pentru 30 zile pentru trecere pe culoarea rosie a semaforului , agentul era singur in masina , el spune ca am trecut pre rosu eu zic ca era cam galben , oricum nu are rost sa te certi ca nu obtii nimica.

Vreau sa va rog sa vedem cum as putea proceda sa contest PV daca chiar nu pot obtine nimica , as dori macar o amanare sa nu imi afecteze concediul minunea asta.

Imi poate indica cineva cum as putea face va rog ? Sunt din Cluj.
Unde trebuie sa ma duc si cum trebuie sa depun contestatie , si la ce trebuie sa ma astept daca nu castig procesul ?

Legea zice 30 zile suspendare ... ii posibil sa primesc 90 daca pierd procesul ?
Amenda este de 280 sau 140 in 48 ore , daca contest platesc sigur 280 ? nu mai am nici o sansa sa platesc 140 ?

Multumesc si va sunt sincer reconoscator pentru orice ajutor mi-ati putea da
Mircea
Cel mai recent răspuns: Alexevictor , utilizator 23:11, 16 Iulie 2018
parerea mea este sa nu platiti amenda acum , in caz ca veti castiga procesul va fi destul de dificil sa va recuperati banii.
Buna ziua.
AM patit-o si eu Sambata, 03.12.2016 tot in orasul CLuj Napoca.
Masina din fata mea a trecut pe galben, dar nici eu nu am reusit sa opresc in siguranta si se facuse deja rosu pana am trecut. In spatele meu alta masina, care a trecut si ea.
Am scris la mentiuni ca nu am trecut pe culoarea rosie. Cand am cerut filmarea, politistul mi-a spus ca exista camere in intersectie. De curios am mers sa verific, exista o tablita cu monotorizare trafic si o camera in mijlocul intersectiei care bate spre intersectie (de pe contrasens-ul semaforului "meu"). La primarie mi s-a spus ca stocheaza doar 20 zile filmarile.

Acum intrebarile:
S-a schimbat ceva in lege? Daca pierd, nu se mareste pedeapsa?
Este posibil sa nu stocheze primaria mai mult de 20 zile filmarile, rezultand ca nici politia nu are acces la aceste filmari? Deci nu are nici o dovada? (eu am doi martori, cel din dreapta mea si soferul din fata mea care deja a depus contestatie)
Pentru retinerea de 30 zile, are rost sa depun contestatie? (imi este incomod de sarbatori fara permis, dar mi-ar fi si mai incomod sa raman fara permis, in vara de exemplu, cand am foarte mult de munca).

Multumesc anticipat pentru timpul acordat :).
Daca aveti nevoie de permis de sarbatori depuneti contestatie si va recuperati permisul pana la o hotarare definitiva. Solicitati citarea martorilor, cel din masina si soferul masinii din fata.
Contestatie la PV - trecere pe culoarea rosie a semaforului Ma poate ajuta cineva Sa ma reprezinte la instanta Cu respect astept raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie pentru permis auto ak47 ak47 Circulam din directia petricani ,am fost oprit la intersectie la colentina la ceas, pentru trecere la culoarea rosie la semafor !!! Mentionez ca am trecut pe ... (vezi toată discuția)
Perioada de suspendare theokeo theokeo buna seara. am si eu o mica/mare problema si sper ca ma puteti ajuta. in data de 26 iun 2009 mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 30 de ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis si amenda otilia13 otilia13 Buna seara! Ieri pe la ora patru dupa masa cand aglomeratia si haosul in trafic a fost foarte mare am fost urmarita si oprita de o masina de politie, motivul ... (vezi toată discuția)